Voetbalclub en ontwikkelaars verschillen in zienswijzen over aanpak in noord

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Hoewel er nog geen spa in Sliedrecht-Noord in de grond is gezet, is er nu al verschil van inzicht tussen betrokkenen, die in de polder willen bouwen of zich daar willen vestigen. Dat blijkt uit gepubliceerde ingediende zienswijzen.

Neem nu de visie van ontwikkelaars en voetbalverenging Sliedrecht. Als de bouwbedrijven gelijk krijgen, kan v.v. Sliedrecht de wens voor extra ruimte voor een zevende veld op hun buik schrijven. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

De ontwikkelaars laten in de brief met zienswijze duidelijk blijken minderen te voelen voor de aanleg van sportaccommodaties en willen vooral woningen bouwen. Over de bestemming in het gebied Sliedrecht Buiten ‘Sport- Veldsport’ zijn ze minder positief.

Niet direct opgelost
Voetbalvereniging Sliedrecht wil graag dat er ruimte blijft voor de aanleg van een zevende voetbalveld. Het bestuur van v.v. Sliedrecht zegt kennis te hebben genomen van de verschillende zienswijzen. Secretaris Tom Pauw van v.v. Sliedrecht: “De eerste indruk is dat er een diversiteit aan punten zijn aangedragen door de diverse partijen welke niet direct opgelost zullen zijn. Wel heeft het ons verbaasd de punten welke de bouwbedrijven ABB/Blokland hebben ingebracht. Enerzijds beperkt dat volgens ons het tot stand komen van ons complex en eventuele wijzigingen in de toekomst.”

Toezegging
“Een eventueel zevende veld, een toezegging van de gemeente, kunnen we zo wel vergeten bijvoorbeeld”, stelt Pauw. Anderzijds worden er volgens hem zaken benoemd en wordt gerefereerd naar gesprekken tussen bouwers en de gemeente waarover v.v. Sliedrecht nooit door de gemeente Sliedrecht op de hoogte is gesteld dat dit speelt. Het bestuur van v.v. Sliedrecht zegt het verder af te wachten. Woensdag 7 februari 2024 spreekt het bestuur met de verantwoordelijke wethouder en wordt bovenstaande ook ingebracht. 

1 gedachte over “Voetbalclub en ontwikkelaars verschillen in zienswijzen over aanpak in noord”

  1. Ontwikkelaar heeft andere belangen dan een sportvereniging. Ontwikkelaar is de uiteindelijke partij met de meeste macht en geld én de gemeente is, mede ondersteund door een uitgewerkt strategisch plan door de ontwikkelaar, volgend! Ja, zo gaat dat in de moderne westerse economie. Geld is macht!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld