Vitaliteitsprogramma voor medewerkers Wasko Kinderopvang

SLIEDRECHT – Wasko Kinderopvang staat voor leuke, gezonde en toekomstgerichte kinderopvang. Naast de zorg voor de kinderen staat het welzijn van de medewerkers hoog in het vaandel bij Wasko. Om die reden heeft Wasko geïnvesteerd in een online platform. Dit platform biedt alle medewerkers de mogelijkheid te werken aan hun fysieke en mentale gezondheid en te investeren in hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wasko-medewerkers mogen gratis gebruik maken van online coaching. (Stockfoto)

“Onze medewerkers zijn zeer bevlogen”, aldus Jolanda Brus, HR-manager Wasko Kinderopvang. “In de kinderopvangbranche ervaren mensen werkdruk door onder andere personeelstekorten en administratieve werkzaamheden. Zorgen voor jezelf én voor elkaar is dan ook van essentieel. Zo voorkomen we dat de energiebalans de verkeerde kant opslaat. We willen medewerkers duurzaam inzetbaar houden. Dit doen we door onze medewerker te motiveren, stimuleren en ondersteunen aan de slag te gaan met hun eigen fysieke en mentale gezondheid, persoonlijk ontwikkeling en werkplezier.

Voordelen personeel
Wasko heeft daarbij geluisterd naar de signalen vanuit de werkvloer, het medewerkers tevredenheidsonderzoek (MTO) en preventief medische onderzoek (PMO). Om tegemoet te komen aan de brede behoeften van haar medewerkers heeft zij gekozen voor een online platform waarbij iedereen op zijn eigen tijd, tempo en manier kan kiezen voor het onderwerp dat bij hem of haar past. Medewerkers kunnen gebruik maken van gratis online coaching, hebben onbeperkt toegang tot ruim 160 online trainingen en tests op het gebied van vitaliteit, gezondheid, persoonlijke kracht, leiderschap en teamwork. Ook biedt Wasko een gratis mindfulness app aan en leuke acties en kortingen op vitaliteitsproducten en – diensten voor haar medewerkers. Kortom: voor ieder wat wils.

Predikaat
Wasko heeft al het predicaat Gezonde Kinderopvang. “Dat betekent dat kinderen bij ons op de opvang iedere dag water drinken en groente en fruit eten”, vervolgt Brus. “We dagen kinderen uit te bewegen en we spelen veel met hen buiten. Ook betrekken we ouders hierin. De volgende stap was dan ook logisch; hoe kunnen we het welzijn van onze medewerkers vergroten?”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld