Japans restaurant Oishi Fusion

Vissers vangen bijna vijftig snoeken in wateren in en om Sliedrecht

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Hareco Hengelsport en hengelsportvereniging De Voorn organiseerden zaterdag 2 november 2019 een roofvisdag. Opdracht was: vang zoveel mogelijk centimeter snoek in en om Sliedrecht en maak een foto. Deelnemers meldden zich massaal aan. In totaal 87 vissers vingen aan de slag. Ze ving 46 snoeken met een totale lengte van ruim 30 meter.

Na de prijsuitreiking gingen alle deelnemers buiten bij Hareco Hengelsport aan de Blankenstraat op de foto. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Onder de vissers, die zich zaterdagmorgen inschreven, waren veel jongeren. Het toont maar weer eens aan dat vissen populair is. Niet alleen onder ouderen, maar zeker ook onder de jeugd. Met een meetlint en de nodige instructies gingen ze zaterdag op pad. “We hebben nu vooral gecommuniceerd via sociale media, maar om ouderen te bereiken gaan we daarvoor een volgende keer andere kanalen aanboren”, zegt mede-eigenaar Eric de Ruiter van Hareco Hengelsport

Tekst gaat verder onder tweet.

Langste snoek
Ruim na het middaguur kwamen de vissers terug. Een aantal had gevist in Sliedrecht, in de polder, tot in Giessenburg toe. Rond 15.30 uur was de prijsuitreiking in het pand van Hareco Hengelsport. Daar waren er mooie prijzen voor de eerste vijf en voor de deelnemer, die de langste snoek uit het water haalde. Die deelnemer was jonge Mats Breur. Hij haalde een snoek van 92 centimeter op het droge. Verspeelde overigens ook snoeken. 

Prijswinnaars
Daan Bikker viste in totaal 357cm snoek. Maar liefst zes snoeken bepaalden deze lengte (langste 73cm). Hareco-medewerker Kors Kraaijeveld was officieel tweede met 321cm, maar gaf vanwege zijn betrokkenheid bij de organisatie zijn prijs weg en dus werd de nummer drie nummer twee en dat was Marijn Kuijpers met 238cm. De derde prijs was voor Caylen Polderman met 188cm , vierde werd Mats Breur met 165cm en de vijfde prijs was voor Martijn Visser. Allen mochten een mooie hengelsportprijs uitzoeken, waaronder een dagje vissen met professionals van het Hareco Roofvisteam. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld