Visser: ‘Luisteren naar wat bewoners echt willen’

SLIEDRECHT – “De ambtenaren moeten zich verdiepen in wat de bewoners van Sliedrecht willen en daaraan mee gaan werken. Dat is best moeilijk als je dat niet gewend bent. Hoe pak je dat nu aan?”, schrijft raadslid Rien Visser (SGP-ChristenUnie) donderdag 25 februari 2016 op de website van de SGP-ChristenUnie.

Raadslid Rien Visser verwijst in het blog naar de beslissing van de gemeenteraad om meer te doe aan overheidsparticipatie, meedoen dus met wat bewoners willen en wensen. (Foto gemeente Sliedrecht)

Inspiratie deed Visser onlangs op in buurgemeente Papendrecht. Daar was in de Morgensterkerk een avond van ‘Mijnbuurtje.nl’, een digitaal platform waar bewoners zich kunnen melden met ideeën. Er was veel belangstelling, 130 mensen. Een programma met muziek, zang en presentaties. Met elkaar werden ideeën uitgewisseld. Visser: “De gemeente Papendrecht zorgt voor het beheer van de website en coördineert de initiatieven. Ik vind het belangrijk om dingen met elkaar te doen en oog te hebben voor elkaar. We hebben bij de opvang van 35 vluchtelingen in Sliedrecht gezien dat allerlei Sliedrechters zich willen inzetten voor de medemens, maar het moet soms wel georganiseerd worden.”

Hier staat de hele blog van Rien Visser.

1 gedachte over “Visser: ‘Luisteren naar wat bewoners echt willen’”

  1. Rien Visser, luistert naar de bewoners van Sliedrecht met zijn vingers in zijn oren hard lalalala roepend?? hhhm, Wat een grappenmaker, zeg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld