Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Vijftien vissers hengelvereniging vangen voorns bij de vleet in haven

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het Winterkampioenschap van Hengelsportvereniging De Voorn beleefde zondagochtend 12 januari 2020 de tweede wedstrijd in de haven van Sliedrecht. De eerste wedstrijd – vorige week zondag – werd gewonnen door Antonio Manzaneque met 11.960 gram gevangen vis. De haven staat erom bekend dat er in de winter veel voorns te vangen zijn. Deze zondag was daar geen uitzondering op, stuk voor stuk werden ze met korte tussenpozen aan de haak geslagen.

De haven van Sliedrecht is een geliefde stek van Hengelsportvereniging De Voorn. Vijftien competitievissers zitten op hun stek en genieten van de bijtgrage voorns. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na de stekloting om 08.00 uur zochten de vijftien deelnemers hun ‘stekkie’ op de stroeve loopplanken in de haven. De competitiewedstrijd duurde van 08.30 tot 11.45 uur. Ondanks of mede dankzij de druilerige regen werd gewillig in het aas gebeten en de leefnetten krioelden al gauw met voorns, die goed aan de maat waren. Na afloop werd van iedere visser de inhoud van zijn leefnet gewogen om de winnaar van de dag te bepalen. Bij het maken van dit bericht was nog niet bekend wie tot winnaar van deze dag werd ‘gekroond’.

Tekst gaat verder onder tweet.

Visplaatsen
Behalve in de haven wordt er onder andere ook gevist in vijvers langs de Rembrandtlaan, de Tiendweg en de grote plas in de buurt van Intratuin/Praxis. Leden van de vereniging hebben zich in het afgelopen jaar ook ingezet om visplaatsen kroosvrij te maken. Om te kunnen vissen is natuurlijk wel ‘open water’ vereist. Wie meer informatie wil over de activiteiten van de hengelvereniging of lid wil worden, kan de website raadplegen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld