Veterinaire Laserpraktijk gestart aan Middeldiepstraat

SLIEDRECHT – Met ingang van vrijdag 1 september 2017 heeft zich in Sliedrecht een Veterinaire Laserpraktijk gevestigd. Lasertherapie begint ook in Nederland langzaam voet aan de grond te krijgen, in landen als Amerika, Groot Brittannië en Duitsland wordt deze therapie in de diergeneeskunde al vele jaren met succes toegepast. Het is bij alle dieren toepasbaar, maar met name bij paarden, honden en andere huisdieren wordt er steeds meer gebruik van gemaakt.

Lasertherapie versneld de genezing van bijvoorbeeld: wonden, gewrichts- pees- en spierblessures, pijnbestrijding bij botafwijkingen zoals artrose en heupdysplasie en vele andere medische ongemakken. (Foto Vererinaire Laserpraktijk)

Veterinaire Laserpraktijk Sanitas is een samenwerkingsverband aangegaan met Basic Vets. Deze dierenartsenpraktijk heeft 6 vestigingen in de regio. De lasertherapie zal plaats vinden op de vestiging aan de Middeldiepstraat 58 te Sliedrecht.

Medische problemen
Hoe werk lasertherapie? “Als het laserlicht met een bepaalde energie en golflengte in het weefsel komt worden de lichaamscellen aangezet tot extra activiteit, waardoor de genezing versneld. Door de ontwikkeling van de lasertechniek is het nu mogelijk om 4 tot 6 centimeter diep in het lichaam binnen te dringen, waardoor de meesten medische problemen zoals hieronder aangegeven behandeld kunnen worden”, licht ondernemer Wiek van Gelder van de Veterinaire Laserpraktijk toe. Voor paarden en alle niet-huisdieren kan rechtstreeks met de Veterinaire Laserpraktijk Sanitas een afspraak worden gemaakt. 

Aantal behandelingen
Lasertherapie versneld de genezing van bijvoorbeeld: wonden, gewrichts- pees- en spierblessures, pijnbestrijding bij botafwijkingen zoals artrose en heupdysplasie en vele andere medische ongemakken. Van Gelder: “Vaak helpt lasertherapie daar waar medicijnen en andere therapieën te kort schieten. Laser therapie is een niet operatieve, medicijnvrije en niet schadelijke therapie. Bij behandeling zal vooraf een behandelplan worden opgemaakt, wat er op neer komt dat in eerste instantie een aantal behandelingen kort op elkaar plaats vinden. Afhankelijk van de aandoening zal dit vervolgens worden afgebouwd.” Het is ook mogelijk dat de behandeling eens in de 2 tot 4 weken herhaald moet worden, bijvoorbeeld bij artrose of heupdysplasie.

 Afspraken
Via Basic Vets kunnen afspraken worden gemaakt, tel. 0184-413724. Behandelingen worden op de plaats waar het te behandelde paard of ander dier staat uitgevoerd.

1 gedachte over “Veterinaire Laserpraktijk gestart aan Middeldiepstraat

  1. Dat degene op deze foto zonder medische of paramedische vooropleiding met laser werkt zou naar mijn inziens beslist niet mogen en werkt vanuit naam van de dierenarts. Anatomische kennis wat betreft instellingen en veiligheid voor het dier zijn essentieel. Laser is geen speelgoed. Heel treurig dit.

Een reactie plaatsen