Verzekering wil operatie zieke Amy niet mee vergoeden

SLIEDRECHT – De ouders van de zieke Amy de Wit hebben dinsdagmiddag 7 augustus 2018 een definitieve afwijzing gekregen van de verzekering. “Dit hebben we te danken aan haar arts in het LUMC, die aangeeft de operatie ook te kunnen uitvoeren, maar hier geen indicatie voor ziet”, schrijft Annemieke de Wit op Facebook. 

Amy in 2017 en nu. Ze heeft sinds haar geboorte het Ehlers Danlos Syndroom en kan alleen in Spanje worden geholpen. De operatie kost veel geld en de verzekering weigert mee de kosten te dekken. Er loopt daarom een doneeractie.

“Hoe kan je in vredesnaam een operatie uitvoeren, als je de diagnose niet kan stellen, omdat er geen Upright MRI (zittende scan met het gewicht van je hoofd 4,5/5 kg rustend op je halswervels) beschikbaar is in Nederland?”. De moeder van Amy is boos.

Opnieuw vragen
De ouders vragen zich af hoe zij hun dochter door iemand kunnen laten opereren, die zelf niet in staat is deze diagnose te stellen. De Wit: “Zouden jullie dit wel doen? Vrijdag is er nog gesprek met arts in LUMC. Amy blijft lekker thuis. Wij zullen dit verhaal netjes afsluiten en hem de scan uit Londen onder zijn neus wrijven. Ik heb echt niet de illusie dat hij iets richting de verzekering zal ondernemen, maar ga het hem wel vragen.”

Verbijsterd
Amy is teleurgesteld. Ze reageert ‘behoorlijk verbijsterd’ volgens haar moeder. “Dus hij wil me gewoon zo laten liggen?”, zou ze hebben gezegd. Annemieke de Wit: “Ben zo blij dat we ons eigen plan hebben getrokken en dat jullie massaal aan het doneren zijn geslagen. Oneindig (en verder) dankbaar.”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld