‘Verwondering’ over woningbouwuitspraken Zwijndrechtse wethouder

SLIEDRECHT – De Zwijndrechtse wethouder Huizinga (CDA) heeft met zijn uitspraken in onder meer Binnenlands Bestuur en het AD over woningbouw ‘verwondering’ opgeroepen en vervolgens vragen bij de lokale partij PRO Sliedrecht.

Hij stelt o.a. in Zwijndrecht meer balans moet komen tussen hogere en lagere inkomens en dat het daarvoor nodig is dat andere gemeenten meer bouwen voor mensen met lagere inkomens”, schrijft raadslid Gerrit Venis (PRO Sliedrecht) aan het college van B & W dinsdag 17 juli 2018. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Volgens Huizinga willen Papendrecht en Sliedrecht helemaal niets doen om Zwijndrecht daarbij te helpen. Gerrit Venis: “Het zal aan zijn nieuwigheid in de deze regio te wijten zijn, maar blijkbaar is het hem ontgaan dat Sliedrecht met 35% corporatiehuurwoningen van het totale woningbestaan nauwelijks in dat opzicht voor Zwijndrecht (36%) onderdoet (natuurlijk als je dagen moet wachten op een kladblokje, dan kom je nog niet toe aan pag. 9 van het Eindrapport Volkshuisvestelijke opgave in beeld; Woningmarktonderzoek Drechtsteden 2016-2031).” De fractie van PRO Sliedrecht gaat er dan ook vanuit dat ‘deze ex-wethouder van Schoonhoven, Maasdriel, Zeewolde en Noordenveld zich door die onwetendheid vergist’ Venis heeft het college een aantal vragen gestuurd. 

1 gedachte over “‘Verwondering’ over woningbouwuitspraken Zwijndrechtse wethouder

 1. Goeie reactie van Gerrit Venis.
  In Binnenlands Bestuur van 6 juli 2018 zegt Huizinga , een van buiten de Drechtsteden ingevlogen Zwijndrechtse wethouder, letterlijk het volgende :
  “De belangen van Dordrecht en Zwijndrecht zijn anders dan die van Sliedrecht of Hardinxveld”.
  Dat is op zichzelf al een forse kat richting de Drechtsteden , maar oké : het is een mening.
  Maar tegelijk roept hij op tot “solidariteit”.
  Hij wil in Zwijndrecht maar liefst 600 ( ! ) sociale huurwoningen slopen en dan in andere gemeenten zoals Sliedrecht en Hardinxveld weer voor Zwijndrechters ( “voor ons “” laat hij letterlijk opschrijven ) laten bouwen . Zou het niet handiger zijn als Zwijndrecht eerst haar eigen problemen oplost ? Dan kijken wij wat ons in Sliedrecht te doen staat.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld