Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Vervoerder Qbuzz voert half december nieuwe dienstregeling bussen in

SLIEDRECHT / REGIO – Vanaf zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling van Qbuzz voor het vervoer met de bus in. Het bestaande netwerk blijft grotendeels in stand, maar enkele routes en reistijden worden aangepast. Aan de dienstregeling voor de treinen op de MerwedeLingelijn verandert er niets.

Door infrastructurele veranderingen verbetert Qbuzz de route van stadsBuzz 4 op drie plaatsen In Staart rijdt het vervoersbedrijf in de wijk een aangepaste route, in Wielwijk optimaliseren ze de route vooruitlopend op de woningbouwontwikkeling en Recreatiegebied De Biesbosch krijgt vanaf april 2020 een nieuwe halte bij Sterrenwacht.

SnelBuzz
Qbuzz creëert betere overstapmogelijkheden op de treinen naar Rotterdam op diverse stadsBuzzlijnen. Gorinchem / Utrecht. Het reizigersaantal van Gorinchem naar Utrecht is boven verwachting. Eerder dit jaar is het aantal ritten op snelBuzz 387 in de spits al uitgebreid. “We verhogen de frequentie in de ochtend- en middagspits nu structureel. In de ochtendspits richting Utrecht rijden we tot 8 keer per uur en in de middagspits vanaf Utrecht tot 6 keer per uur. Om reizigers meer reismogelijkheden te bieden vanaf Utrecht, vertrekken snelBuzz 387 en 388 samen met U OV lijn 85 en Brabantliner 400 en 401 vanaf perron C2. Qbuzz sluit Gorinchem aan op het nachtnetwerk vanuit Rotterdam. Zo kan het uitgaanspubliek vanuit Rotterdam in de nacht van zaterdag op zondag veilig thuiskomen per bus”, zegt woordvoerder Gea de Rie van Qbuzz.

MerwedeLingelijn
De dienstregeling voor komend jaar blijft ongewijzigd en de treinen worden omgebouwd in de R-net huisstijl. De Rie: “Wij zien hier een groeiend reizigersaantal en zijn met de provincie Zuid-Holland in gesprek om de capaciteit op dit traject structureel te vergroten. Dit zijn complexe processen die niet op korte termijn gerealiseerd zijn.”

2 gedachten over “Vervoerder Qbuzz voert half december nieuwe dienstregeling bussen in”

  1. Wanneer gaat het plaatselijk bestuur nu eens echt aan de gang voor een rechtstreekse busverbinding Sliedrecht – Albert Schweitzer Ziekenhuis, zeker na 20 januari 2020 als de Wantijbrug voor een hopeloze verbinding gaat zorgen. Er wordt veel gemompeld maar blijkbaar niet met de vuist op tafel geslagen. Vriendjes onder elkaar en die blijven glimlachen. Zeker met het oog op de al aangekondigde verhogingen mag er door de Gemeenteraadsleden wel eens een echte inspanning worden gedaan om deze verbinding te realiseren. Al die praatjes voor de vaak mogen weleens achter de gordijnen blijven.

  2. Maar een vaste lijnverbinding Sliedrecht Ziekenhuis Dortwijk. Waar toch veel mensen naar toe moeten, voor of behandeling, of bezoek is zo te lezen geen optie.
    Misschien dat de heren ambtenaren zich daar eens druk over kunnen maken. En niet de dooddoener bij de provincie leggen. Maar met de provincie in gesprek gaan. Maar dan moet je wel ambtenaren hebben die zich het probleem van bezoekers of mensen die bij een arts moeten zijn aantrekken.
    En die hebben we in Sliedrecht niet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld