Oishi Fusion
VeiligGoed

Vervallen stallen Parallelweg worden vernieuwd

SLIEDRECHT – De stallen op de Parallelweg ter hoogte van het treinstation worden vernieuwd. Deze gebouwen zijn in een vervallen staat geraakt en bovendien bevatten ze asbest. De vernieuwing is volgens de gemeente Sliedrecht een positieve ontwikkeling voor de omgeving en het woon- en leefklimaat.

De stallen gezien vanuit de polder. De Sliedrechtse ondernemer Jan Vink heeft de oude schuren en opstallen opgekocht. Met de vervangende nieuwbouw komt volgens de gemeente een einde aan de verrommeling van dit stuk Sliedrecht. (Dronefoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Wethouder Len van Rekom: “De verpaupering van de schuren was al jarenlang een doorn in het oog van velen. De voortvarende aanpak van Jan Vink zorgt ervoor dat er kwaliteit terugkomt. Daar ben ik erg blij mee. Het is ook ons visitekaartje als je Sliedrecht met de trein binnenkomt. Dit maakt Sliedrecht weer een stukje mooier.”

Plannen
De locatie aan de Parallelweg wordt door Jan Vink gebruikt in zijn onderneming Stoeterij Black Horses als trainings- en opleidingslocatie voor jonge talentvolle spring- en dressuurpaarden. Daarnaast zal op de plaats van de gesloopte schuren, faciliteiten komen voor begeleiding van de fokmerries ’s van de Stoeterij. Jan Vink: ”Door de aankoop van deze locatie zijn wij in staat om de bedrijfsvoering binnen de onderneming van Stoeterij Black Horses nog verder te professionaliseren en efficiënter te werken.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld