Oishi Fusion
VeiligGoed

Vertrouwenscommissie komt met profielschets voor nieuwe burgemeester

SLIEDRECHT – De vertrouwenscommissie heeft de profielschets voor een nieuwe burgemeester naar de leden van de gemeenteraad gestuurd. Die besluit vervolgens dinsdag 3 november 2020 over de  definitieve profielschets en daarmee wordt de volgende stap gezet in de zoektocht naar een nieuwe eerste burger. Dat maakt de gemeente Sliedrecht vrijdagmorgen 16 oktober 2020 bekend.

Zaterdag 11 juli 2020 was er ook een ontmoeting met inwoners over het profiel van de nieuwe burgemeester. Dat gebeurde op verschillende locaties in Sliedrecht, zoals hier bij het Burgemeester Winklerplein. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Afgelopen maanden sprak de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad uitgebreid met onder meer inwoners van het Baggerdorp over hun verwachtingen. Zowel online als via gesprekken in het dorp konden de inwoners zich uitspreken. Met deze informatie en vanuit de koers die Sliedrecht de komende jaren vaart, stelde de vertrouwenscommissie de profielschets op.

Actieve rol
“Van de burgermoeder/vader worden natuurlijk gezag, leiderschap en verbindende kwaliteiten gevraagd. Aangevuld met humor, geduld en daadkracht. Verder is het van belang dat de burgemeester benaderbaar en toegankelijk is, waarin zij haar betrokkenheid bij de inwoners en verenigingsleven laat blijken”, zegt voorzitter Cees Paas van de vertrouwenscommissie. Die vraagt van de nieuwe burgemeester een actieve rol in de vormgeving van de regionale samenwerking en een leidende rol te nemen om zo voor Sliedrecht en de regio in te zetten op een duurzame groei en ontwikkeling van het dorp.

Vóór zomer
Na vaststelling van de profielschets door de gemeenteraad wordt de vacature voor burgemeester van Sliedrecht door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opengesteld voor belangstellenden. Naar verwachting heeft Sliedrecht vóór de zomer van 2021 een nieuwe burgemeester. Meer staat hier online over het profiel van de nieuwe burgemeester, achtergrond informatie, de komende procedure en de opgehaalde informatie over de wensen van de inwoners voor hun burgemeester. Op deze pagina staat ook de profielschets en relevante informatie voor de sollicitanten.

1 gedachte over “Vertrouwenscommissie komt met profielschets voor nieuwe burgemeester”

 1. Vertrouwens Commissie Burgemeester Gezocht.
  Ik lees Welkom in Sliedrecht o.a. Profielschets De Gemeenteraad
  Bekijk hoe de Gemeenteraad is ingericht
  De Gemeenteraad bestaat uit 21 Raadsleden verdeeld over 8 Partijen
  SGP streep ChristenUnie 7 zetels.
  Er bestaat in Sliedrecht geen geregristeerde politieke partij SGP streep Christenunie die Bestaat niet.
  Wat dan wel ga terug naar uitslag 2018 SGP Reg. 852603149 kamer van koophandel no.5749084 behaalde 2779 stemmen op Persoonlijk Titel
  Kies vereniging C.U. no.815432100 kamer van koophandel no. 24354618
  behaalde 729 stemmen OpPersoonlijke Titel
  Zij vormen samen door innige samenwerking en gebruikmakend van de z.g.n. Restzetel Trukkendoos Constructie door op Een lijst te gaan staan Wel de Grootste Fractie met 7 zetels waarvan 1 Restzetel C. U,Met 729 stemmen.
  Slijdregt nu behaalde 748 stemmen dat is 19 stemmen meer de Restzetel behoorde dus eigenlijk aan hun en niet aan C.U.
  Gelukkig is de 2 kamer sinds 2014 en de Eerste kamer sinds 2016 bezig om de Kieswet aan te passen ook op het Punt zetel meen nemen
  Om aan deze ongewenste situatie een einde te maken

Plaats een reactie

*=Verplicht veld