Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Verstandelijk beperkten in rol van interviewer

SLIEDRECHT – Programmamakers van de Stichting RTV Holland met de studio in Sliedrecht gaan woensdag 28 september 2016 een dag radioprogramma’s maken met verstandelijk beperkten in de rol van interviewer. Dat gebeurt met bewoners van Gemiva SVG Groep locatie De Hooghe Dyck aan de Reigerlaan in Sliedrecht. Het project wordt financieel ondersteund door het DELA goededoelenfonds.

Zanger Kees Versluys bekend van o.a. Souvenir verzorgt een optreden. In 1993 was hij deelnemer aan de Soundmixshow. Met de immitatie van Paul Anka werd hij derde. (Foto Management Kees Versluys)

De Gemiva SVG Groep bestaat binnenkort 40 jaar. “Bewoners en begeleiding van De Hooghe Dijck waarderen de aandacht van RTVHolland voor het 40-jarig jubileum van de woonvorm. Er wordt samengewerkt aan een reeks interviews die inzicht geven in het wonen in De Hooghe Dijck. Clienten nemen zelf onder begeleiding de interviews op over wonen, werken, dag- en vrijetijdsbesteding”, zegt Rob Hubers, persoonlijk begeleider van woonvoorziening De Hooghe Dyck. 

Belevenis
Voor internetomroep RTV Holland is het de tweede keer dat programmamakers samen met bewoners met een verstandelijke beperking radioprogramma’s maken. “We hebben mooie herinneringen aan vorig jaar, toen we dit deden op de locatie van ASVZ De Merwebolder. Omdat deze instelling onlangs koos voor een andere activiteit, die was voortgekomen uit de radioweek van vorig jaar en deze activiteit minder geschikt was om op de radio uit te voeren, zijn we op zoek gegaan naar een andere partner. We vinden het mooi dat we de Gemiva SVG Groep locatie De Hooghe Dyck bereid hebben gevonden om het project uit te voeren. Bovendien staat de organisatie aan de vooravond van een jubileumjaar. We weten hoeveel plezier de bewoners beleven aan iets totaal anders doen, namelijk een radioprogramma proberen te maken. Het is een belevenis voor ze”, zegt voorzitter Peter Donk van de Stichting RTV Holland.

Zanger
In de ochtenduren zullen verstandelijk beperkten onder begeleiding van radiomakers van RTV Holland verschillende interviews opnemen. In de middag staat een programma gepland in een zaal, waar artiest zanger Kees Versluys zal optreden. Hier worden ook interviews gemaakt met betrokkenen. Het programma in de middag begint om 14.00 uur. RTV Holland neemt voor in totaal 5 uur aan items op. De radioprogramma’s worden uitgezonden via dé Nederlandse internetomroep in de week van maandag 3 t/m zaterdag 8 oktober 2016. Van maandag t/m vrijdag zijn de programma’s te horen om 11.00 uur (met herhalingen om 17.00 en 23.00 uur) en op zaterdag van 07.00-12.00 uur (herhalingen van de 5 radioprogramma’s). 

RTV Holland
Dé Nederlandse internetomroep bestaat sinds juli 2014 en zendt sinds half november 2014 constant uit. De studio staat in Sliedrecht. De omroep richt zich 24/7 met de programma’s op luisteraars binnen Nederland en op Nederlanders die voor korte of langere tijd in het buitenland wonen. RTV Holland is een stichting en werkt uitsluitend met vrijwilligers, die in hun vrije tijd programma’s maken. Vaak vanuit hun thuisstudio. Een groot aantal heeft een ruime ervaring in de journalistiek of in de omroepwereld. De inkomsten van RTV Holland komen uit reclame en van leden van de ‘Club van 100’. RTV Holland werkt lokaal samen met Sliedrecht24.

Videoclip Kees Versluys

Plaats een reactie

*=Verplicht veld