Versluis vanaf maart organist van Grote Kerk in Gorinchem

SLIEDRECHT – Organist-musicus Arjan Versluis (40) verruilt de Grote Kerk van Sliedrecht met de Grote Kerk in Gorinchem. Dat bericht Versluis op zijn Facebookpagina. Hij is met ingang van vrijdag 1 maart 2019 benoemd tot  hoofdorganist. “Het is ook de intentie om stadsorganist te worden”, schrijft Versluis.

Organist Arjan Versluis hier samen met registrant Wim van Heteren in de Grote Kerk in Gorinchem. Versluis is sinds 2001 als organist verbonden aan de Grote Kerk in Sliedrecht en gaat in maart naar Gorinchem. (Foto Tijs van Heteren)

De Grote Kerk van Gorinchem beschikt over een drieklaviers Bätz/Witteorgel en daar wordt Versluis vaste bespeler. Hij volgt Gerben Budding op, die afgelopen zomer naar Gouda vertrok om daar hoofdorganist te worden van de Sint-Janskerk. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Waardig ambassadeur
De procedure was volgens Versluis lang en intens. “Het proefspel voor een deskundige jury ging geweldig, niet in de minste plaats dankzij het uitstekende en onbaatzuchtige registratiewerk van mijn vrienden Wim van Heteren en Robert van Eijl. Heel erg bedankt! De diensten in de vacante periode waren bijzonder”, aldus Versluis, “Op termijn wil ik het prachtige Bätz-Witte-orgel als een waardig ambassadeur vertegenwoordigen. Het is mijn wens om een dienend en meelevend lid en kerkmusicus te worden van deze veelkleurige stadsgemeente.”

2 gedachten over “Versluis vanaf maart organist van Grote Kerk in Gorinchem”

  1. Arjan, van harte gefeliciteerd met deze mooie en uitdagende benoeming!!!!
    Ik zie je wel op 22 maart in de Grote Kerk, waar jij met alle organisten van de Hervormde Gemeente Sliedrecht een concert geeft, voor een goed doel, waar jij de inspirator van bent.

  2. Gefeliciteerd Arjan.
    Ik hoop, dat je een waardig opvolger zult worden van Jan Bonefaas.
    Geen imitatie, maar zoals hij ook was: Mensen naar het orgel brengen en op
    zondag een profeet op de orgelbank zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld