Verschillende prijzen Synergos tijdens Souplesse toestel toernooi

HENDRIK-IDO-AMBACHT / SLIEDRECHT – Tijdens het Souplesse toestel toernooi dat zaterdag 30 maart 2024 werd gehouden in De Ridderhal te Hendrik-Ido-Ambacht was omnisportvereniging Synergos met zeven turnsters aanwezig. Tijdens deze wedstrijden waren voor zowel de meerkamp als per toestel medailles te verdienen en dat gebeurde ook.

Op de foto staan Maryse van den Bos en Lin van Kooten. (Foto omnisportvereniging Synergos)

In de eerste wedstrijdronde waren de turnsters Inge de Haan, Noa Teeuw en Maryse van den Bos actief. Zij komen uit bij de junioren in de derde divisie. Inge de Haan en Noa Teeuw vielen helaas buiten de prijzen. Maryse van den Bos liet tijdens deze wedstrijd zien waarom zij doorstroomde van de districtswedstrijden naar de landelijke halve finale. Zij behaalde een bronzen medaille op vloer, Zilver op balk en goud op sprong en brug. In de meerkamp betaalde zich dit uit in een gouden medaille.

Individueel en meerkamp
In ronde twee was Lin van Kooten na een blessure die haar een jaar aan de kant hield toe aan haar eerste wedstrijd van het seizoen. Zij deed meer bij de junioren vierde divisie. Lin liet zien dat ze terug was met een bronzen medaille op vloer. Op zowel brug, balk, sprong en in de meerkamp mocht Lin de gouden medaille om laten hangen. Als laatste waren de turnsters die uitkomen in de categorie middenbouw, niveau 3 aan de beurt. Allina Zabi behaalde een mooie derde plaats op de brug, Vere Toonen werd eerste op vloer en tweede op balk en Fen de Waard mocht het podium op voor een eerste plaats op balk en tweede op vloer en brug. De turnsters zorgden daarmee voor een compleet Synergos podium in de meerkamp met op de derde plaats Allina Zabi, tweede plaats Vere Toonen en de eerste plaats was voor Fen de Waard. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld