Verschillende lessen voor kinderen van start bij muziekvereniging Crescendo

SLIEDRECHT – Woensdag 12 februari 2020 gaat Muziek op Schoot van start met het thema voorjaar. Een leuke en leerzame lessenserie van vier lessen waarin spelenderwijs kennis gemaakt wordt met muziek. Deze lessen vinden plaats vanaf 9.30 uur.

In de cursus Muziek op Schoot genieten kinderen van 1 tot 4 jaar en (groot)ouders samen van muziek en muzikale spelletjes. (Foto via Crescendo)

Luistermomenten en schootspelletjes wisselen elkaar af. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd in een lessenserie van vier weken met het thema voorjaar.

AMV
Daarnaast is het mogelijk je aan te melden voor de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV), die in maart 2020 van start gaat met een vrijblijvende open les om kennis te maken. Tijdens AMV leren kinderen van 7-10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden per jaar. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift.

Meer informatie
De lessen Muziek Op Schoot en Algemene Muzikale Vorming worden verzorgd in kleine groepen. De groepen worden bewust niet groter gemaakt om voldoende aandacht aan ieder kind te geven. Meer informatie staat op de website van de vereniging.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld