Verschillende brandweerlieden krijgen koninklijke onderscheiding

SLIEDRECHT – Acht leden van de vrijwillige brandweer kregen vrijdagavond 20 november 2020 een koninklijke onderscheiding. Alle decorandi werden lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid van Sliedrecht en de regio.

Waarnemend burgemeester Dirk van der Borg (CDA) reikte de versierselen op afstand (online) uit in de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat. (Foto via gemeente Sliedrecht)

De corona-maatregelen maakten een feestelijke bijeenkomst met familie, kennissen en andere genodigden onmogelijk. Om die reden zond de brandweer van Sliedrecht middels een live-videoverbinding de bijeenkomst uit. Daardoor konden belangstellenden op afstand de uitreiking toch meemaken.”Samen houden we de gemeente mooi en veilig, iets waar deze acht vrijwilligers een prachtig voorbeeld van zijn. Zij zetten zich al jaren in voor de veiligheid in Sliedrecht en omgeving. Eén van de gedecoreerden is zelfs al bijna 50 jaar actief! We zijn als gemeente dankbaar voor hun jarenlange inzet. De koninklijke onderscheiding is in alle gevallen meer dan verdiend”, sprak Van der Borg via de internetverbinding i.v.m. de coronamaatregelen. 

Gedecoreerden
Wie zijn benoemd als lid in de Orde van Oranje-Nassau?

●Mevr. M.C.J. Kolders – Versloot (1980). Werkzaam als ambulancechauffeur bij de RAV Brabant Midden-West-Noord, en van 2000 tot 2019 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht. Ze gaf leiding aan de jeugdbrandweer. Ook was mevrouw Kolders van 2012 tot 2020 secretaris van de personeelsvereniging van de brandweer te Sliedrecht. Daarnaast was zij vrijwilligster bij de Stichting Roparun (2007-2017) en vrijwilligster bij de Stichting Evenementen Sliedrecht (2008-2017).
●Dhr. D.C. Noordergraaf (1974). Werkzaam als productie-coördinator II bij IHC Merwede Employment B.V. en sinds 1996 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht.
●Dhr. G. van Wijgerden (1963). Werkzaam als opzichter bij de gemeente Sliedrecht en sinds 1982 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht.
●Dhr. J. de Jong (1977). Werkzaam als logistiek planner bij Gro-An Commissie- en Handelsonderneming B.V. en sinds 1999 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht.
●Dhr. J.M. van Wijgerden (1978). Sinds 1998 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht.
●Dhr. R.M. van Schelm (1967). Werkzaam als facilitair medewerker bij het beveiligingsbedrijf G4S Beheer B.V. en sinds 1986 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht.
●Dhr. T. van Heteren (1970). Werkzaam als operationeel medewerker bij Transterminal Dordrecht B.V. en sinds 1991 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht.
●Dhr. N. van Wijgerden (1952). Tot zijn pensionering in november 2018 werkzaam geweest als servicetechnicus bij Bakker Repair B.V. en sinds 1971 lid van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht. 

1 gedachte over “Verschillende brandweerlieden krijgen koninklijke onderscheiding”

  1. Petje af voor jullie inzet en betrokkenheid bij de Sliedrechtse samenleving. Het is niet niks om 24/7 “klaar” te staan.
    Proficiat met de onderscheiding!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld