Verrassend verlies oefenpartij v.v. Sliedrecht

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Na een geslaagd trainingskamp in Marbella in Spanje oefende v.v. Sliedrecht zaterdag 16 januari op De Lockhorst tegen Almkerk, de huidige koploper van de 2e klasse F, als voorbereiding op de tweede competitiehelft die zaterdag 23 januari 2016 weer van start gaat.

De partij tegen de Brabanders werd verloren met 1-2. Een enigszins beschamende nederlaag, waar gelukkig geen consequenties aan verbonden waren. (Foto Joop Hartog)

Omdat Michael Potkamp (geblesseerd) en Paul Scheurwater (vakantie) niet van de partij waren, kregen Rob v.d. Wetering en Shurnel Francois een basisplaats, evenals Danny Struijk die Tim van Stek verving.

Veel balbezit
Almkerk was niet naar De Lockhorst gekomen om weggespeeld te worden en voetbalde heel compact met veel mensen achter de bal. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van Almkerk; veel balbezit voor Sliedrecht dat daarmee eigenlijk weinig kon doen. De verdediging van Almkerk stond goed en gaf geen kansen weg. Tien minuten voor de pauze de eerste echte kans, toen Johan Versluis met een steekpass Shurnell Francois bediende die alleen voor de keeper naast mikte.

Goede redding
In de tweede helft kwam Van Stek voor v.d. Wetering en mocht 2e keeper Olaf Slob Basjan Munten vervangen. Het leek erop dat Sliedrecht snel zaken wilde doen, maar kansen van Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen werden niet benut. Na een uur spelen was Dennis Verhoef wel trefzeker (1-0) en leek Sliedrecht door te drukken. Naar gelang de wedstrijd vorderde en Sliedrecht de score niet uit kon bouwen, nam Almkerk de laatste 10 minuten brutaal het initiatief en drukte Sliedrecht ver terug op eigen helft. Nadat Olaf Slob nog een goede redding verrichtte op een schot in de benedenhoek, moest hij toch capituleren toen na slecht uitverdedigen Michiel Marinussen in de 85e minuut 1-1 binnenschoot. Ook daarna kon Sliedrecht de tegenstander niet van het lijf houden, want vlak voor het eindsignaal werd een vrije trap van Tim Saalman van richting veranderd en was Olaf Slob kansloos (1-2).

Moeilijk scoren
Een enigszins beschamende nederlaag, waar gelukkig geen consequenties aan verbonden waren. Toch bleek weer, dat Sliedrecht het moeilijk heeft om te scoren tegen compact spelende tegenstanders en wanneer die dan zelf druk gaan zetten loopt Sliedrecht te snel en te vaak achteruit met alle gevolgen van dien.
Dinsdag 19 januari 2016 speelt v.v. Sliedrecht nog een oefenwedstrijd in Barendrecht tegen Smitshoek, de koploper van de 1e klasse C. Zaterdag 23 januari 2016, aanvang 14.30 uur, wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd in Huizen tegen Zuidvogels.