Verkenning naar ‘dé vestigingsplaats’ vertraagd

SLIEDRECHT – Van de grootse plannen om Sliedrecht op de kaart te zetten als ‘dé vestigingsplaats voor internet gerelateerde bedrijven’ is tot nu toe nog weinig terechtgekomen. Een ambitie van het college van B & W beschreven in het college uitvoeringsplan. De verkenning loopt, maar is vertraagd en wordt nu begin 2016 verwacht.

Overigens heeft het college in de bestuursrapportage 2015 melding gemaakt van de vertraging. (Foto Sliedrecht24)

Het college schrijft de raad dat er met deze verkenning een basis ligt voor verdere planvorming. “U kunt er van uitgaan dat deze verkenning tevens een voorstel zal bevatten voor de vervolgstappen”, aldus het college van B & W in een College Informatie Brief voor de oordeelsvormende vergadering van dinsdag 19 januari 2016.

Laatste hand
De verkenning loopt sinds dit najaar, maar omdat het college bij deze verkenning ook de zogenaamde pick-up points heeft betrokken, is het volgens het college ‘licht vertraagd’. Daarvoor was het volgens hen van belang de besluitvorming in de Drechtsteden af te wachten. Het college van B & W schrijft: “Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de verkenning. Deze gaat onder andere in op de definitie van internet gerelateerde bedrijven, de ontwikkelingen in winkelgedrag en technologie die voor een groot deel bepalend zijn voor vestiging, de relatie naar de regionale bedrijventerreinenstrategie en de kansen die er liggen voor Sliedrecht.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld