Verkeerslichten viaduct over snelweg A15 beter afgesteld

SLIEDRECHT – Aan het viaduct over de A15 nabij de Rivierdijk is recent groot onderhoud verricht. Ook zijn tijdens deze werkzaamheden de oude detectielussen van de verkeerslichten vervangen voor nieuwe lussen. “Door omstandigheden zijn de nieuwe lussen niet goed aangesloten. Dit had natuurlijk wel moeten gebeuren”, stelt de gemeente Sliedrecht. Het probleem veroorzaakte de afgelopen dagen opstoppingen. 

Donderdagmorgen 16 september 2021 zijn de verkeerslichten nagekeken en goed aangesloten. Het probleem zou volgens de gemeente Sliedrecht opgelost moeten zijn.

Het vervangen van de lussen is ter voorbereiding op de werkzaamheden aan de bestaande verkeerslichten. Deze verkeerslichten worden binnenkort helemaal vervangen. In week 41 (11 oktober 2021) wordt daarmee begonnen. In week 45 (8-12 november 2021) worden de nieuwe verkeerslichten in gebruik genomen.

Klachten
Vrijdag klagen verschillende inwoners op sociale media dat het nog altijd niet goed werkt. Eén van hen geeft een voorbeeld. “Vanuit Sliedrecht verkeer rechtdoor en rechtsaf kunnen (moeten) tegelijk, maar gaat nog steeds apart. Nog steeds lange rijen. Er is vast aangepast, maar echt nog niet optimaal!”, schrijft één van hen.

5 gedachten over “Verkeerslichten viaduct over snelweg A15 beter afgesteld”

  1. Vandaag vanaf dijk Sliedrecht wilde rechtsaf richting A15 Dordrecht OF evt Hardinxveld-Giessendam in. Alles al 7!!!!! X groen en deze bleef hardnekkig ROOD

  2. Als ik zo lees sluit ik me me aan bij eerdere berichten. Het is echt drama die afstelling. Met name die op het viaduct duren extreem lang en soms gaan er al andere 2 x. En dat terwijl je op de lus staat (voorheen was er wel eens iemand die voor de lus stopte ;-( ). Wie weet worden ze met de nieuwe stoplichten wel goed ingesteld.

  3. Helemaal gelijk. Kwam gisteren thuis van vakantie dus ‘ maakte het voor het eerst mee’. Wie heeft dit zo ingesteld? Die moet terug naar de opleiding. Fietsers mogen komende uit Hardinxveld met groen rechtdoor en mochten auto’s linksaf naar Sliedrecht tegelijkertijd, nu niet meer… Er wordt al vrij vaak nog net door rood gereden daar maar dat werk je nu nog meer in de hand. Het zou handig zijn om dagelijkse gebruikers eens te vragen wat er anders kan.

  4. Ik begrijp de haast niet van de mensen, ik woon op de baanhoek 30 kilometer zone auto’s (zelfs de politie) rijden als gekke over de weg. Snelheden van 80 km of meer rijden ze over de weg. Er wordt niet gehandhaafd, daarom.

  5. Diegene die de afstellingen gedaan heeft kunnen ze ook terugsturen om het aan te passen. Je staat nu te wachten als je rechts af richting A15 Dordrecht wilt slaan terwijl ze rechtdoor groen hebben. Ziet er allemaal heel inefficiënt uit.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld