Verhoef vloert Bennekom op Sliedrechtse grasmat

SLIEDRECHT – Natuurlijk deed Dennis Verhoef het niet alleen, maar zaterdag 30 september zorgde de spits van voetbalvereniging Sliedrecht op de eigen Lockhorst wel hoogst persoonlijk voor 4 treffers in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen v.v. Bennekom.

Verdediger Bas van Stokkom van v.v. Sliedrecht duelleert hier met een aanvaller van Bennekom. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Na de nederlaag van vorige week liet Sliedrecht al snel zien dat het vandaag uit een ander vaatje wilde tappen. Met snel combinatiespel drukte Sliedrecht de tegenstander tegen het eigen strafschopgebied aan en binnen 10 minuten was Sliedrecht al een aantal keren dicht bij de openingstreffer door schoten van Dennis Verhoef en Roy van ’t Hoog. Vooralsnog kon de goed spelende keeper Christian de Haan zijn doel schoonhouden.

Kansen
Een klein kwartiertje duurde het verzet van de gasten; toen moest de Haan toch capituleren op een kopbal van Verhoef, na goed aangeven van Michael Bommeleyn (1-0). Sliedrecht ging onverdroten verder en de kansen stapelden zich op. In die fase kon keeper de Haan zich laten gelden op schoten van o.a. Coen v.d. Waal, Luciano v.Harlingen en Dennis Verhoef. Als er al kritiek op het spel was van Sliedrecht dan was dit enkel op de afwerking want qua kansen had de voorsprong bij rust vele malen groter moeten zijn dan de “magere” 1-0. Alhoewel trainer/coach Michel Langerak niet wilde toegeven dat het systeem verdacht veel op 4-4-2 leek, was er toch een heel aparte rol weggelegd voor Luciano van Harlingen die achter de spitsen opereerde. “We hebben spelers een iets andere rol gegeven, zodat onze tegenstanders steeds weer keuzes moesten maken en dat pakte heel goed uit. Ik ben zeer tevreden over de uitvoering, zeker de eerste helft toen wij de tegenstander volledig de baas waren, maar uit de gecreëerde kansen te weinig scoorden”.

Tekst gaat onder video verder.
Beelden van de wedstrijd. (Video Bas Rikkers)

Op de paal
Na de pauze leek de zaak snel beslist, toen een jagende Dennis Verhoef de Bennekom verdediging aftroefde en 2-0 scoorde. Ook het eerste gedeelte van de tweede helft domineerde Sliedrecht, maar misten o.a. Manucho Adelino en Dennis Verhoef  de kansen om verder uit te lopen. Een onachtzaamheid in de verdediging van Sliedrecht bracht de gasten via Denny van Loen zelfs halverwege de tweede helft  nog op 2-1. Sliedrecht sloeg bijna direct terug toen Michael Bommeleyn zijn vrije trap snoeihard op de paal zag belanden. Bennekom gooide alle schroom van zich af en forceerde zowaar een offensief, waarbij Sliedrecht nog alle zeilen moest bijzetten om overeind te blijven.

Slotakkoord
Danny van Laarhoven en Coen v.d. Waal waren nog dicht bij treffers, maar het slotakkoord was duidelijk voor Dennis Verhoef. Een door Mike Langerak vrijgespeelde bal werd door Verhoef één minuut voor tijd binnengetikt (3-0) en in blessuretijd wist de kleine spits zelfs nogmaals te scoren (4-0). “Een heerlijk gevoel als je weer scoort, want ik was al een poosje zoekende, maar dit voelt wel erg lekker” aldus de matchwinnaar. Zaterdag 7 oktober 2017 reist Sliedrecht af naar Utrecht waar om 14.30 uur wordt aangetreden tegen DHSC.

Interviews na afloop van de wedstrijd. (Video Bas Rikkers)