Verbazing in Jan Steenstraat over speeltoestel

SLIEDRECHT – Inwoners van de Jan Steenstraat met spelende kinderen zijn verbaasd dat de gemeente Sliedrecht een speeltoestel heeft geplaatst, waaraan geen behoefte bestaat. Zij uiten de verbazing dinsdag 9 mei 2017. Kinderen vinden het bovendien jammer dat de rekstok is weggehaald.

Tot verdriet van de kinderen is de rekstok weggehaald. Verschillende ouders hebben eerder bij de gemeente aangegeven juist deze te willen behouden. (Foto Jaco Gelderblom)

De ouders en de kinderen hopen dat de rekstok wordt teruggeplaatst. Over het nu geplaatste toestel zeggen enkele ouders: “We hebben dit gekregen… raar, want hetzelfde speeltoestel staat in de Vermeerstraat. Je loopt de gang door…, dus op zo’n vijftig meter verderop. Nu staan er twee dezelfde toestellen. Wij weten niet wie dit bedacht heeft, maar dat is niet slim. Het is bovendien geen uitdaging voor de kids.”

Reactie
De gemeente Sliedrecht reageerde woensdagochtend 10 mei 2017. De focus ligt volgens de gemeente op kwaliteit van speelplaatsen in plaats van kwantiteit. “Dat betekent dat er in elke buurt een centrale speel / sportplaats met meerdere speel- en/of sporttoestellen komt met enkele steunplaatsen verder in de buurt eromheen. De informele speelplaatsen worden ingericht zonder speeltoestellen maar met speelprikkels / speelmogelijkheden zoals knikkerpotjes, staptegels, pleinplakkers en stapstenen. Ook in de Jan Steenstraat is een informele speelplaats ingericht. Op 2 november 2016 hebben buurtbewoners gekozen uit vier ontwerpen. Er wordt nu uitvoering gegeven aan het ontwerp waar het meeste op gestemd is. De nabij gelegen locatie Hobbemastraat heeft de status als centrale speel- en sportplaats en krijgt een behoorlijke facelift deze maand. We lezen ook reacties van bewoners uit andere buurten. Tot en met 2020 worden de speel- en sportplaatsen buurt voor buurt aangepakt”, reageert de gemeente op de kritiek.

14 gedachten over “Verbazing in Jan Steenstraat over speeltoestel”

 1. Wanneer een ambtenaar niet luistert naar de burgers of zijn eigen zin doordrijft, mag dat bekend worden gemaakt? Ambtenaren staan in dienst van de burger en dat vergeten zij maar wat makkelijk soms. Gewoon man en paard noemen? Ik heb overigens niet de illusie dat het helpt, want over het keuren van eigen vlees is het nodige bekend :). De gemeente Sliedrecht staat bepaald niet bekend als goede slager…

 2. Nou in de Valkhof is de speelplaats vernieuwd en dat ziet er echt toppie uit. Dus ik zou zeggen van De Horst straks naar de Valkhof .

 3. Volgens mij bedoelt John precies het zelfde. De handicap bij de gemeente is serieus.

 4. Heel goed uitgelegd door de gemeente, maar neemt nog steeds niet weg dat onze vorige speeltuin veeel beter was. En voor de allerkleinste in onze buurt is het ook geen optie om in een andere straat te gaan spelen, terwijl ze eerst superleuk konden spelen in hun eigen straatje????

 5. (…) is niet de enige die aan zijn idee vasthoudt hoor, kijk maar naar Kerkbuurt Oost en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 6. Ik ken mensen die een vorm van autisme hebben, dat is een serieuze handicap.

 7. Het is wachten op ongelukken. Ik kan me niet voorstellen dat de kinderen in onze straat dit wilden, de gemeente doet gewoon wat ze zelf wil.

 8. Dat moet (…) van de gemeente zijn.
  Enkele jaren geleden ook een discussie met hem gehad over de aanpassing van een speeltoestel. Heeft een jaar geduurd.
  Zeer trage en autistische communicatie, wijkt niet af van zijn eigen idee.

 9. Klopt, we mochten stemmen. Maar hebben op de stemformulieren aangegeven dat de de rekstok graag behouden wilde worden. Maar dan nog…..waarom 2 de zelfde speel plekken binnen 50 meter….is toch niet logisch…voor de “speel prikkels”….en dan te bedenken dat er ongeveer 45 kinderen wonen in de Jan Steenstraat. Weinig uitdaging op deze manier.

 10. De gemeente betrekt altijd haar burgers bij dit soort ideeen en besluitvorming. Je wordt nooit overvallen. Daarom: binnenkort een grote Pinokkio voor het gemeentehuis. Ze zijn nog aan het zoeken welke ambtenaar model kan staan. Het is de bedoeling dat er kinderen vanaf de neus (zal wel een behoorlijke lange zijn) kunnen bungeejumpen.

 11. De draaispeeltuin in de middenveer ook verdwenen.
  Zijn 3 rotsen voor terugekomen..

 12. Ach.. in de hele Staatslieden buurt is geen 1 speeltoestel te vinden.. dus beter iets dan niets 😉

 13. Het speeltuintje in de Horst is ook echt een mislukking. In de buurt ook veel geklaag hoe de gemeente dit heeft kunnen bedenken. Weinig uitdaging meer te vinden voor kinderen en een hobbel waar geheid kinderen van af gaan vallen en iets breken, zonder bescherming er om heen.

 14. Ach, op het veldje Middenveer/Salonstoep is het klimrek ook verwijderd; er ligt nu een stapel keien…………..

Plaats een reactie

*=Verplicht veld