Veranderingen bij regionale omroep Rijnmond, die er ook voor Sliedrecht is

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Een vernieuwd logo, huisstijl en naamsverandering. De naam ‘RTV Rijnmond’ maakt plaats voor Rijnmond. Reden: “De regionale omroep is meer dan alleen radio en televisie. Via de verschillende online platforms bereiken de journalistieke verhalen de Rijnmonder meer dan voorheen.”

Rijnmond lanceerde maandag haar volledig vernieuwde logo en huisstijl. Het feestelijke startsein werd vandaag gegeven door minister Arie Slob (ChristenUnie) van Media (rechts). Rijnmond-algemeen directeur Bert Klaver (links) en Rijnmond-hoofdredacteur Ib Haarsma (midden). Om 16.00 uur ging met één druk op de knop het logo overal ‘live’: op alle Rijnmond kanalen en op diverse digitale schermen en uitingen in het Rijnmondgebied. (Foto Rijnmond)

“Daarmee staat Rijnmond dieper in de samenleving en weet wat er speelt”, zegt de zender maandag 2 september 2019. Bij een nieuwe koers en een nieuw logo hoort een feestelijke onthulling. De eer was aan minister Slob in het pand van Rijnmond. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Beter bereik
De afgelopen maanden is de regionale omroep druk bezig geweest met de transformatie naar een compleet nieuwe uitstraling. Met deze lancering doet Rijnmond een volgende stap in de nieuwe koers die de omroep vaart. Directeur Algemeen directeur Bert Klaver van Rijnmond over de nieuwe koers en het nieuwe logo: “Ik ben er trots op dat onze bedrijfsstrategie zijn vruchten afwerpt. Via onze kanalen Radio, TV en Online bereiken we ons publiek steeds beter; op meer plekken in de provincie, en tussen de mensen. Wij zijn erbij! Van en voor de bewoners van de provincie Zuid Holland zuid. Onze vernieuwde koers markeren we graag op een feestelijke manier met ons nieuwe logo en beeldmerk.”

Samen
In het vernieuwde logo staat de letter ‘R’ centraal. Er komen verschillende elementen uit de regio Rijnmond in terug. Zo is de ‘R’ opgebouwd uit een vloeiende ronde lijn als metafoor voor de Maas die de regio doorkruist. De buitenkant is hoekig en weerspiegelt het rauwe randje van de grote stad, terwijl de binnenzijde ronde ‘zachte’ hoeken heeft die staan voor het sociale menselijke aspect van de regio. Het is een logo dat helemaal bij het nieuwe Rijnmond past. “Dit nieuwe logo en deze nieuwe huisstijl past zo goed bij waar we voor staan bij Rijnmond. We willen een open bedrijf zijn dat er is voor de 1,8 miljoen mensen in Rijnmond: wij willen samen met hen bouwen aan een netwerk waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. Wij laten ons niet leiden door twitter en wat kranten schrijven, wij laten ons inspireren door wat de mensen in onze regio werkelijk bezig houdt: daar zetten we ons 24/7 voor in. In voor- en tegenspoed!”, zegt hoofdredacteur Ib Haarsma van Rijnmond Ib Haarsma. Hij is sinds twee jaar actief bij het Rotterdamse mediabedrijf.

2 gedachten over “Veranderingen bij regionale omroep Rijnmond, die er ook voor Sliedrecht is”

  1. RTV Rijnmond + Sliedrecht 24 (RTVS) zou dat een rare gedachte/optie zijn
    Met bewegende beelden van Sliedrecht. Zou mooi zijn……..

Plaats een reactie

*=Verplicht veld