Oishi Fusion

Vanaf volgende maand grondige verbouwing zorgcentrum Parkzicht

SLIEDRECHT – Zorgcentrum Parkzicht van stichting Waardeburgh wordt dit jaar grondig verbouwd. De verbouwing is gegund aan Aannemingsbedrijf Stam en begint maandag 1 maart 2021. Er komt onder meer meer ruimte en een verbindingsbrug. De bouwplanning is deels afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

De gezondheid van de bewoners heeft altijd prioriteit. Daarom worden volgens stichting Waardeburgh ook extra maatregelen genomen. De afdeling die wordt verbouwd, wordt geïsoleerd van de rest van het gebouw. En aan de buitenzijde van het zorgcentrum wordt een bouwlift geplaatst voor bouwvakkers en voor de aanvoer van materialen. Op deze manier worden de contactmomenten tussen bewoners en medewerkers met bouwvakkers tot een absoluut minimum beperkt. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De ouderen die tegenwoordig naar zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht verhuizen, hebben vaak meer intensieve en andere zorg nodig dan een aantal jaar geleden. Manager Annelies van de Ree van integrale zorg van Parkzicht zegt: “De vraag naar verpleeghuiszorg zal in de toekomst steeds meer toenemen. Het zorgcentrum wordt daar nu volledig op ingericht. Meer ruimte en meer bewegingsvrijheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Dat vergroot ook meteen al het welzijn van de huidige bewoners.” Op elke etage worden grotere woon-leefruimtes gecreëerd. De tweede en derde etage worden ingericht als kleinschalige leefgemeenschappen voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Op de eerste etage wordt een woongroep voor mensen met somatische aandoeningen gecreëerd en zal een aantal kamers worden ingericht voor kortdurende opnames. Uiteraard heeft elke bewoner de beschikking over een eigen appartement met alle bijbehorende faciliteiten.

Verbindingsbrug
Aan de voorkant van het zorgcentrum zal een loopbrug worden gebouwd aan de tweede en derde etage. Daardoor kunnen de bewoners op die etages straks helemaal rondom lopen. Zeker voor bewoners die sterk de drang hebben om zich te bewegen, ontstaat er veel meer beweegruimte. Met meer ruimte en de inzet van technologie kunnen ook bewoners met dementie straks leven in vrijheid. Dat is een unieke wijze van zorg verlenen die al wordt toegepast in verpleeghuis Overslydrecht van Waardeburgh. Het uitgangspunt is dat bewoners met dementie, die hun leven lang zelf hun leven konden vormgeven, ook in deze fase van hun leven vrijheid kunnen ervaren en beleven. Online is hier meer informatie over de verbouwing te vinden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld