Van Tilburg behaalt diploma Meester Worstmaker

HOUTEN / SLIEDRECHT – John van Tilburg, worstmaker van slagerij Van Tilburg aan Rembrandtlaan 73, heeft zijn uitstekende vakmanschap bewezen en is geslaagd voor Meester Worstmaker. Het diploma is in Houten uitgereikt door Paul van Trigt

John van Tilburg in de slagerij met het behaalde certificaat. Om het diploma te behalen, dienen worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn. (Foto Slagerij en Worstmakerij Van Tilburg)

De opleiding Meester Worstmaker is een initiatief van het Expertisecentrum, SVO en de KNS. Dit zijn landelijke stichtingen voor ambachtelijk slagers met als doelstelling worst en vleeswaren maken van topkwaliteit.

Kruiden
Er moesten vijf theoretische toetsen worden afgelegd en in de praktijklessen zijn er zestien producten uit eigen worstmakerij gekeurd o.a. leverworst, kookworst, jachtworst, cornedbeef, beenham en rauwe hamsoorten, die allemaal van de minimale normering goud (98 punten) moesten zijn. Bij de laatste toetsing moesten er achttien enkelvoudige kruiden blind worden geroken.

Juiste gebruik
Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijke afwerking van de worst en vleeswaren en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak. En de consument krijgt zo het beste van het beste. 

1 gedachte over “Van Tilburg behaalt diploma Meester Worstmaker”

  1. Hoelang duurt zo n opleiding??? En wanneer start het !!!
    En wat kost het
    Locatie etcetera

Plaats een reactie

*=Verplicht veld