Van Oord versterkt positie in Kaspische Zee

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Baggeraar Van Oord voert diverse projecten uit in de Kaspische Zee met een totale waarde van circa 500 miljoen Amerikaanse dollars. Van Oord kondigde de gunning van diverse projecten aan tijdens het bezoek van minister-president Mark Rutte aan Kazachstan woensdag 2 december 2015. Bij het in Rotterdam gevestigde bedrijf werken verschillende baggeraars en leidinggevenden uit Sliedrecht.

Van Oord voert diverse projecten uit in de Kaspische Zee met een totale waarde van circa $ 500 miljoen. (Foto Van Oord)

Het eerste contract betreft het baggeren van een toegangskanaal over een lengte van 68 km naar een nieuw te bouwen los- en laadfaciliteit die wordt geëxploiteerd door TenizService. Vier cutterzuigers verwijderen in totaal circa 17 miljoen kubieke meter grond in ondiep water.

Belangrijke rol
Het uitbreidingsproject van de haven van Prorva draagt bij aan het faciliteren van de groei van de olie- en gasindustrie in Kazachstan. In het tweede project voert Van Oord de voorbereidende werkzaamheden uit voor de installatie van twee pijpleidingen in dezelfde regio. Het project omvat het ontgraven en terug vullen van twee 8 km lange sleuven. Bovendien baggert Van Oord een toegangskanaal en wordt de bodem geëgaliseerd. Van Oord is er trots op dat het bedrijf een belangrijke rol speelt bij het vergroten van de economische groeikansen van Kazachstan. “Met deze projecten draagt Van Oord bij aan de economische ontwikkeling van de regio rond de Kaspische Zee”, aldus COO en lid van de Executive Board Paul Verheul.

Baggerbedrijf
Van Oord is een toonaangevende, wereldwijd actieve aannemer van bagger-, waterbouw- en offshoreprojecten (olie, gas en wind). Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Dankzij expertise op alle gebieden van ontwerp tot uitvoering heeft het bedrijf prestigieuze projecten kunnen realiseren, zoals Palm Jumeirah in Dubai, de aanleg van Maasvlakte 2, het baggeren en beschermen van pijpleidingen en de aanleg van diverse windmolenparken in de Noordzee. Van Oord is een zelfstandig familiebedrijf waar wereldwijd ongeveer 5.000 professionals werken. De moderne vloot bestaat uit meer dan honderd schepen en ander gespecialiseerd materieel.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld