Van Ooijen ‘Jezus redt’ bron van ‘Alleen Jezus geeft vrede’ stickers

GIESSENBURG / SLIEDRECHT – De stickers die in Sliedrecht op verschillende plaatsen zijn geplakt met de tekst ‘Alleen Jezus geeft vrede’ (en een Engelse versie) komen bij Joop van Ooijen uit Giessenburg vandaan. “De stickers worden hier opgehaald en een ander heeft ze geplakt”, zegt Van Ooijen dinsdagmiddag 14 augustus 2018 tegen Sliedrecht24.

Maandag werd onder meer deze sticker geplakt in Sliedrecht. (Archieffoto Mark Verheul)

Hij kreeg dinsdag het artikel dat Sliedrecht24 maandag had geplaatst onder ogen.

Plakactie
Van Ooijen is bekend van de dakpannentekst ‘JEZUS REDT.NU‘ op zijn boerderij in Giessenburg en van deelname aan verkiezingen onder de naam ‘Jezus leeft’. Van Ooijen zegt niets met de ‘plakactie’ te maken te hebben. De stickers zitten o.a. op kasten en lantaarnpalen, die aan derden behoren.

Verboden
Over plakken en bekladden zegt de Sliedrecht Algemene Plaatselijke Verordening (APV, artikel 2:42) onder meer dat het verboden is een openbare plaats of dat gedeelte van een onroerende zaak dat vanaf die plaats zichtbaar is te bekrassen of te bekladden. Verder is het verboden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op een openbare plaats of dat gedeelte van een onroerende zaak dat vanaf die plaats zichtbaar is. En ook is niet toegestaan dat een aanplakbiljet of ander geschrift, afbeelding of aanduiding wordt geplakt, te doen aanplakken, op andere wijze aan te brengen of te doen aanbrengen met kalk, krijt, teer of een kleur of verfstof een afbeelding, letter, cijfer of teken aan te brengen of te doen aanbrengen. In het artikel staat nog meer.

1 gedachte over “Van Ooijen ‘Jezus redt’ bron van ‘Alleen Jezus geeft vrede’ stickers”

  1. Romeinen 13:1…. Alzo dat die zich tegen de macht stelt, de ordinantie van God wederstaat; en die ze wederstaan, zullen over zichzelven een oordeel halen. Van Oojjen staat zeker niet boven de wet, hoewel hij (cq. de onbekende plakker) het goed zal bedoelen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld