Van Hoorne verwacht in maart meer duidelijkheid

SLIEDRECHT – Entertainmentondernemer Michael van Hoorne verwacht dat de Sliedrechtse politiek in maart 2016 een besluit neemt over zijn plan voor het opzetten van een kinderpark in het Recreatief Knooppunt Sliedrecht (RKS).

Onlangs presenteerde hij zijn plannen aan de raad onder de naam ‘HollandPark’. Volgend jaar weten we of de gemeente Sliedrecht meer ziet in de plannen van de bevlogen ondernemer. (Animatie Van Hoorne Entertainment)

Het bedrijf van Van Hoorne produceert theatervoorstellingen, tv-producties en shows in attractieparken. Het park in – wat hij noemt – ‘het mooiste gebied van Nederland’ wil van Hoorne in fasen ontwikkelen. 

Sentiment en traditie
In het HollandPark moeten kinderen antwoord gaan krijgen op: waar komt de melk vandaan? Hoe wordt kaas gemaakt? Van Hoorne over het plan voor het themapark: Oorsprong, sentiment en traditie worden steeds meer onderdeel van vrije tijd. Er is verder water, groen, activiteit, spelen en vermaak.” Hij vindt dat het plan moet passen binnen de omgeving, de Alblasserwaard, het gebied waar hij zelf opgroeide.

Plannen
In HollandPark moet er ook aandacht zijn voor streekproducten en ontbreken de door Van Hoorne bedachte figuren Fien en Teun niet. Zijn bedrijf trekt jaarlijks 400.000 bezoekers naar de theaters. Er werken negentig mensen. In het HollandPark is ruimte voor horeca, terras, een moestuin, , visvijver, waterfietsen, pony rijden en meer. Een klimboom, klim- en speeltoestelen zullen volgens Van Hoorne niet ontbreken. In Fase twee voorziet Van Hoorne de komst van o.a. een pannenkoekenhuis, Hollands dorp, een maisdoolhof, bakker en snoepwinkel.

Werkgelegenheid
Initiatiefnemer Michael van Hoorne wil graag samenwerken met lokale en regionale organisaties. Hij noemt de molens in Kinderdijk en organisatie ASVZ. De laatste ziet hij graag als onderdeel van het  HollandPark. Te denken valt aan dagbesteding en het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden. Van Hoorne denkt werkgelegenheid te kunnen bieden aan 6 tot 10 fte, in het hoofdseizoen 30 fte (seizoenswerk). In de eerste fase stelt Van Hoorne als prognose 2500 gasten per dag. Van Hoorne verwacht Hollandse gastvrijheid te kunnen bieden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld