ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) is per 1 juli 2016 de voorzitter van Stichting House of Hope in Rotterdam. Hij volgt Piet van Poelgeest op, die na ruim 8 jaar afscheid neemt van het bestuur van de stichting.
Bram van Hemmen (CDA) werd in 2012 benoemd tot burgemeester van Sliedrecht. (Foto gemeente Sliedrecht)
Van Hemmen is geboren in Rotterdam. In de periode 2006-2012 was hij namens het CDA lid van het dagelijks bestuur van de voormalige deelgemeente IJsselmonde, waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuille Zorg en Welzijn. Vanuit die functie heeft hij mede aan de basis gestaan van de ontwikkeling van het Nieuw Welzijn in Rotterdam. Hij is blij met de bestuursfunctie. “Ik ben benaderd of ik interesse had. Zij doen werk voor een deel van de samenleving waar mijn hart ligt. Als portefeuillehouder in IJsselmonde beleid gemaakt dat dicht bij hun uitvoering ligt, dus past ons beiden. Vind het tegelijk leuk weer af en toe in de omgeving uit mijn jeugd rond te lopen”, reageert Van Hemmen, die ook bestuurlijk trekker is van het thema verwarde personen in de Politieregio Rotterdam en voor dit onderwerp namens de regioburgemeesters het aanspreekpunt voor de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook hier ligt een relatie met het werk dat House of Hope verricht.
Kwetsbare wijken
House of Hope is een sociaal maatschappelijke organisatie in Rotterdam-Zuid, die zich al jaren inzet voor het vinden, verbinden en versterken van wijkbewoners in kwetsbare wijken. De mens staat daarbij centraal. Bij de stichting zijn honderden vrijwilligers en wijkbewoners betrokken. De buurthuizen van de stichting in de Tarwewijk, Katendrecht en Beverwaard zijn laagdrempelige ontmoetingspunten. “‘Meer leven in de wijk’ is onze slogan. House of Hope is een ‘huis’ dat openstaat voor alle volken, culturen en leeftijden. Door haar presentie en aanpak weet House of Hope unieke doelgroepen te bereiken en aan zich te binden die vaak niet bij andere (reguliere) instanties in beeld zijn”, aldus stichting House of Hope. De organisatie werkt samen met de overheid, vermogensfondsen, kerken, woningcorporaties, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en particulieren.