Van Dijk kwart eeuw actief als predikant

SLIEDRECHT – Hij zit vandaag, woensdag 24 maart 2021, precies 25 jaar in het vak van dominee. Predikant Geert van Dijk van de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) De Ontmoeting aan de Jacob Catsstraat en sinds november 2020 tevens parttime wordt verbonden aan de plaatselijke Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv). 

Ds. Geert van Dijk staat al ruim tien jaar in Sliedrecht. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Hij begon in 1996 in Gorinchem in combinatie met Almkerk-Werkendam. Na zes jaar vertrok hij naar Dalfsen, waar hij achtenhalf jaar predikant was en nu alweer tienenhalf jaar in Sliedrecht. “Daar heb ik geen moment spijt van gehad”, zegt Van Dijk woensdag op sociale media, “Ik zou met niemand willen ruilen. Het is wat mij betreft het mooiste werk dat er is ‘dichtbij God, dichtbij mensen’. Optrekken met mensen op allerlei mooie en moeilijke momenten. En ook nog eens veel mogen studeren in de Bijbel.”

2 gedachten over “Van Dijk kwart eeuw actief als predikant”

 1. Geert, van harte gefeliciteerd met dit jubileum in dienst van onze God. Nog goede jaren toegewenst in Zijn dienst.
  Hartelijke groet.

 2. Beste Geert (en collega-columnist),

  Mooi bericht en ik weet niet of het gebruikelijk is, maar ik vind het zeker een felicitatie waard.
  Ik ken je natuurlijk niet zo goed als vele anderen, maar het aantal keren, dat ik je heb ontmoet, heb ik een open en vooral heel eerlijke indruk van je gekregen, terwijl je ook je overtuiging, je mening en je gevoelens in je columns niet onder stoelen of banken steekt.
  Ik zou zeggen “op naar de 25 jaar in Sliedrecht” en “op naar 25 jaar columns” 😊

  Hartelijke groeten,
  Joop Keesmaat

Plaats een reactie

*=Verplicht veld