Van der Borg wil dat niet aan Spoedeisende Hulp Beatrixziekenhuis wordt getornd

door Peter Donk
GORINCHEM / SLIEDRECHT – Wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) van de gemeente Sliedrecht is tegen het mogelijk verdwijnen van de post spoedeisende hulp bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Van der Borg is net als veel andere burgemeesters van mening dat een discussiestuk van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de prullenbak moet.

Het ministerie wil bij bijna dertig ziekenhuizen dat de eerste hulp verdwijnt. Ook bij het Beatrixziekenhuis. Sliedrechters kiezen vaak voor Dordrecht, maar wijken ook uit naar Gorinchem. (Archieffoto Beatrixziekenhuis)

Van der Borg zegt zaterdagmiddag 7 november 2020: “Ik sluit me aan bij de woorden van mijn collega van Gorinchem, namelijk ‘de gedachte alleen al’. Van tafel meppen! Dit is een essentiële voorziening voor de gehele streek, dus ook voor Sliedrecht. Daar mag absoluut niet aan worden getornd.”

Wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA). (Foto gemeente Sliedrecht)

Opheffen
Een groep burgemeesters onder wie Van der Borg heeft inmiddels een brief getekend, die naar minister Tamara van Ark (VVD) van Medisch Zorg is gestuurd. Die wil de eerste hulp naar de huisartsen of meteen bij de mensen thuis. Daarvoor zouden 28 Spoedeisende Hulpposten moeten verdwijnen. Van Ark pleit voor opheffen om de zorgkosten omlaag te krijgen. Er is een petitie gestart.

5 gedachten over “Van der Borg wil dat niet aan Spoedeisende Hulp Beatrixziekenhuis wordt getornd”

  1. Dit kan toch niet waar zijn, de SEH en het hele Ziekenhuis heeft een zeer belangrijke streekfunctie , ondenkbaar dat de SEH moet verdwijnen.

  2. Zelfs kinderen hebben wel eens een afwijkende mening dan hun ouders Bert…. Laten we hopen dat onze “burgervader” dat spoor volgt…..

  3. De marktwerking in de zorg is ooit geïnitieerd door…tromroffel…het Balkenende 2 kabinet! Dat maakt de argumentatie van deze CDA ‘burgervader’ op zijn minst discutabel nietwaar.

  4. Dankzij dit geweldige ziekenhuis en haar zeer goed geregelde “spoed hulpenpost” kreeg onze dochter na een salmonella vergiftiging op haar 6e jaar uiterst deskundige hulp die haar leven heeft gered. Deze spoedeisende hulpenpost moet absoluut blijven. Als er nog meer gesloopt moet worden beginnen ze maar met het slopen van dit kabinet!

  5. dat zou kwalijke zaak zijn. De mensen uit gorichem en nabije dorpen hebben post nodig.
    zou zo zijn dat post is van 9 tot 5 dan zou ik nog enigzins snappen.
    de ehbo post in oude ziekenhuis had zulke tijden dacht ik.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld