Japans restaurant Oishi Fusion

Van den Herik voert klus Julianakanaal uit tussen Berg en Obbicht

SLIEDRECHT – Het Julianakanaal begint ten noorden van Maastricht als aftakking van de Maas en eindigt bij Maasbracht, waar het water weer terug de Maas instroomt, 36 kilometer lang en 60 meter breed. Het Sliedrechtse bedrijf Van de Herik heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen tot verruiming van een nieuw traject van het Julianakanaal.

Tussen Berg en Obbicht zal het Julianakanaal over een lengte van ongeveer drie kilometer worden voorzien van een nieuwe waterremmende bodemlaag en beschermingslaag. Ook zal de oostelijke oever of dijk gedeeltelijk worden verplaatst. (Foto via Van den Herik)

Er wordt gewerkt met tijdelijke damwandkuipen, zodat er ‘droog’ kan worden gewerkt en het Julianakanaal gewoon open kan blijven voor de scheepvaart. Het project Verruiming Julianakanaal tussen Berg en Obbicht is onderdeel van het programma ‘Maasroute’, een groot aantal maatregelen waarmee Rijkswaterstaat de Maas en het Julianakanaal geschikt maakt voor grotere binnenvaartschepen.

Na de zomer
Het werk tussen Berg en Obbicht was onderdeel van de opdracht die Rijkswaterstaat in 2013 verleende voor verruiming van het Julianakanaal van Limmel tot aan Maasbracht. Rijkswaterstaat heeft besloten de realisatie van het werk tussen Berg en Obbicht opnieuw aan te besteden. Deze aanbestedingsprocedure is nu afgerond met de gunning aan Van den Herik. Het project zal naar planning na de zomer van start gaan. Binnenkort beginnen ze al met de eerste voorbereidingen. Hier online vind je meer over het project.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld