Japans restaurant Oishi Fusion

Van Bakel sr.: ‘Medisch Centrum Rembrandt wil eind 2020 deuren openen’

SLIEDRECHT – Paul van Bakel sr, windt er geen doekjes om. Hij is blij dat er eindelijk na bijna vijftien jaar voortgang is geboekt en nieuwe huisvesting voor onder meer de huidige apotheek Hoogland kan worden gerealiseerd. De locatie wordt de Rembrandtlaan, daar waar nu o.a. de stomerij zit. Medisch Centrum Rembrandt, want dat wordt de naam, moet medio eind volgend jaar klaar zijn. 

Met het gebouw dat wordt afgebroken op de achtergrond v.l.n.r. Paul van Bakel jr., Paul van Bakel sr. en Sanne Bakker-Verdoorn. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

“Je kan gerust stellen dat partijen over hun eigen schaduw heen zijn gestapt. Dat geldt voor ons, maar ook van de zijde van de gemeente. Wethouder Hans Tanis (SGP-ChristenUnie) van Economie, zijn team en bemiddelaar hebben een pregnante rol gespeeld”, vertelt Paul van Bakel sr. woensdagmiddag 16 januari 2019 in zijn kantoor. 

Vergunningaanvraag
Het is nu zo geregeld dat de locatie voor Medisch Centrum Rembrandt het eerst aan de beurt is. Daarna pas de plaats waar nu apotheek Hoogland is gevestigd. Van Bakel sr. zegt dat nu het bestemmingsplan aan de orde is, naar de tekeningen wordt gekeken en procedures gaan lopen zoals vergunningaanvraag. Van Bakel sr.: “Ik verwacht een voorspoedig verloop, want het pand wordt niet heel veel anders. Medio dit jaar hopen we te starten. Medisch Centrum Rembrandt wil eind 2020 deuren openen. Alles hangt af van omstandigheden, je moet dan ook denken aan het tijdig leveren van alle materialen.”

Tekst gaat verder onder animatiefoto.
Het nieuwe pand Medisch Centrum Rembrandtlaan gezien aan de voorzijde. (Animatiefoto ORBIT Architecten BNA)

Sanne Bakker-Verdoorn (29) is sinds 1 januari 2019 beherend apotheker en wordt dat ook in de nieuwbouw. Zij werkt al acht jaar bij de Samenwerkende Apotheken Sliedrecht. Na haar studie en stage is ze ‘blijven hangen’ in het bedrijf van de familie Van Bakel. In maart promoveert ze in Utrecht op het onderwerp medicatiegebruik bij ouderen. Van Bakel sr. zegt dat juist dat laatste ook zo goed past bij het Medisch Centrum Rembrandt. “We zijn aan het inventariseren en ook wel met partijen in gesprek over de nieuwbouw. Naast de apotheek, kan je denken aan een huisarts… alles met kwetsbare ouderen en chronisch zieken.” Namen kan Van Bakel sr. nu nog niet noemen.

Tekst gaat onder tweet verder.

Lang op gewacht
Van Bakel sr. is blij dat de kogel na zoveel jaren door de kerk is. “We hebben ons altijd sterk gemaakt voor eerstelijns gezondheidszorg. Dat we nu Medisch Centrum Rembrandt kunnen gaan realiseren met een jonge beheerder van de apotheek”, aldus Van Bakel Sr. Paul van Bakel jr. knikt. “Waar we lang op hebben gewacht, is gelukt. Je hoort de verhalen van kinds af aan. Nu kunnen we iets nieuws gaan ontwikkelen en dat is leuk. Het geeft weer andere mogelijkheden en het team snakt naar iets nieuws”, vult Van Bakel jr. aan. Ervaring met innovatie heeft de familie Van Bakel. Hun ideeën zijn bekroond met al drie innovatieprijzen. 

Appartementencomplex
De appartementen, om het hoekje, in de Jacob Catsstraat worden door woningcorporatie Tablis Wonen gerenoveerd. “De renovatieplannen zijn op dit moment nog niet definitief. Daar wordt hard aan gewerkt. Zodra de plannen definitief zijn, communiceren wat dat met de huidige bewoners”, schrijft Tablis Wonen aan Sliedrecht24.

2 gedachten over “Van Bakel sr.: ‘Medisch Centrum Rembrandt wil eind 2020 deuren openen’”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld