Van alles te doen tijdens Week van Ons Water

SLIEDRECHT / REGIO – Deze week is het de landelijke Week van Ons Water. Tot en met met zondag 8 mei 2016 worden in de Drechtsteden, waar ook Sliedrecht onder valt, nog verschillende wateractiviteiten georganiseerd.

In het Baggermuseum is de BaggerPraktijkTuin open. Daar staan verschillende werkstations, waar kinderen en volwassenen kunnen ervaren hoe het is om te werken in de waterbouw. (Foto Nationaal Baggermuseum)

Er is deze week van alles te doen voor jong en oud, van een bezoek aan een rioolwaterzuiveringsinstallatie tot het speuren naar bevers. Het Nationaal Baggermuseum doet mee aan het evenement.

Kinderbevertocht
Donderdag 5 mei 2016 zijn er Waterspelen bij Weizigt in Dordrecht, een volgens de organisatie spetterend waterfeest. Vrijdag 6 mei 2016 kunt u meer te weten komen over de drinkwaterzuivering op het Biesbosch MuseumEiland en kunnen kinderen ’s avonds speuren naar bevers in de Biesbosch, tijdens de kinderbevertocht. Zondag 8 mei 2016 vaart het voetveer naar het natuureiland Sophiapolder.

Informatie
Meer informatie over de Week van Ons Water en de verschillende activiteiten is te vinden op de website van Weizigt. De Week van Ons Water in de Drechtsteden is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld