v.v. Sliedrecht verliest openingswedstrijd in ’t Gooi

door Joop Hartog
HUIZEN / SLIEDRECHT – Het werd zaterdag 19 september 2020 bepaald niet de gewenste seizoensouverture die Sliedrecht zich had voorgesteld. In deze eerste competitiewedstrijd die in Huizen werd gespeeld tegen SV Huizen werd met 3-1 verloren.

Sliedrecht massaal op zoek naar een treffer. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht dat is ingedeeld met veel teams uit de regio Utrecht, was blij met deze nieuwe poule-indeling. Clubs uit deze streek spelen meestal verzorgder voetbal, terwijl in bijv. Zeeland en de Hoekse waard meer krachtvoetbal wordt gespeeld hetgeen Sliedrecht niet zo erg ligt.

Aanspraak op een voorsprong
In Huizen trof Sliedrecht een tegenstander die zowel verzorgd als fors kon spelen, maar vooral in de eerste helft was Sliedrecht, uitgezonderd de openingsfase, de ploeg die de meeste aanspraak maakte op een voorsprong en die kreeg het ook. Vijf minuten voor de pauze stond Sliedrecht bij een corner flink onder druk, maar een lange pass van achteruit door Bas van Stokkom bereikte op de middenlijn de snelle Rodney Huijgen, die zijn tegenstander de hielen liet zien en de keeper omspeelde (0-1).

Scherpst van de snede
Ruim tien minuten in de tweede helft, waarin de gastheren direct van leer trokken, bereikte een scherpe lage bal voor het doel de razendsnelle Ritchie Zinga die de gelijkmaker binnenschoof (1-1). Huizen wilde direct doordrukken, maar Sliedrecht verweerde zich en plaatste regelmatig snelle tegenstoten. Toch bleef Huizen de wedstrijd onder controle houden en er ontspon zich een strijd op het scherpst van de snede, waarbij de goed leidende scheidsrechter Bjorn van Osch vaak lankmoedig was bij soms pittige overtredingen wederzijds.

Druk te hoog
Uiteindelijk werd de druk te hoog en toucheerde Theo Visser tien minuten voor tijd met het hoofd een voorzet en verraste daarmee keeper Donatz (2-1). Sliedrecht probeerde het nog wel en drukte de tegenstander terug op eigen helft, maar Huizen beet zich vaster in de wedstrijd en gaf geen krimp meer. Bij een uitbraak scoorde Ritchie Zinga zelfs nog 3-1.

Kaas van het brood
Een uitslag waarop eigenlijk niets was af te dingen. Sliedrecht speelde een goede eerste helft, maar liet zich met name in de tweede omloop, toen de tegenstander de tanden liet zien, de kaas van het brood eten. Zaterdag 26 september 2020 speelt Sliedrecht de eerste thuiswedstrijd tegen het Leerdamse L.R.C., aanvang 14.30 uur.