v.v. Sliedrecht van Hoofdklasse A terug naar 1e Klasse

NOOTDORP / SLIEDRECHT – Het verlies met 2-1 van Nootdorp dinsdagavond 23 mei 2017 heeft grote consequenties voor v.v. Sliedrecht. Het eerste elftal degradeert van de Hoofdklasse A terug naar de 1e Klasse in het volgend seizoen.

Mike Langerak belaagt het doel van Nootdorp. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Het was spannend en het elftal van coach Michel Langerak speelde al na-competitie, maar ligt daar nu uit. Een gelijkspel in Nootdorp was voldoende geweest om door te gaan, maar er werd verloren. Dat betekent voor het seizoen 2017-2018 een stapje terug. Nooit eerder speelde het eerste elftal van v.v. Sliedrecht in de Hoofdklasse A.

Balverlies
Een redelijke eerste helft, waarin Sliedrecht een duidelijk veldoverwicht had, bracht (nog) niet de op dat moment verdiende voorsprong. Sliedrecht creëerde wel wat kansen, maar de stug verdedigende Nootdorpers o.l.v. aanvoerder Yannick Blom verweerden zich kranig. In aanvallend opzicht was bij de tegenstoten van Nootdorp spits Marcley Manuela het grootste gevaar dat vaak met moeite kon worden bedwongen. Na 40 minuten trof Sjoerd v.d. Waal met een mooie actie wel de lat, maar meer rendement kon Sliedrecht niet uit het veldoverwicht halen. Er werd te veel onnodig balverlies geleden en er slopen te veel onzuiverheden in het spel.

Offensief
Na de pauze begon Nootdorp zoals verwacht aan een offensief. De gastheren moesten tenslotte winnen om verder te gaan naar de finale-poule. Al na twee minuten kwam de ruimte die Sliedrecht nodig had en uit een pass van Irilmazbilek scoorde Sjoerd v.d. Waal beheerst de dikverdiende 0-1.

Wilskracht
Ondanks het feit dat scheidsrechter Fikkert Sliedrecht stelselmatig benadeelde in zijn beoordelingen, kreeg Sliedrecht in die fase toch enkele goede kansen om de strijd definitief te beslissen. Arif Irilmazbilek, Nazir Mekkaoui en Dennis Verhoef verzuimden echter om de trekker over te halen. Na ruim een uur bracht Manuela vanaf de rechtervleugel zijn ploeg langszij door met een goede diagonale schuiver 1-1 te scoren. Nog was er voor Sliedrecht bij die stand niets aan de hand, maar Nootdorp geloofde er in en met enorme wilskracht probeerden zij de wedstrijd naar zich toe te trekken. En dat lukte ook, want in de 70e minuut kon Mike Hollenberg ongehinderd vanaf 20 meter zijn hoek uitkiezen en krulde de 2-1 binnen.

Zure constatering
Sliedrecht probeerde een alles of niets offensief, maar de op hun tandvlees lopende gastheren wisten de overwinning puur op inzet over de streep te trekken. Een zure constatering, dat Sliedrecht niet in staat was om deze matige tegenstander de baas te blijven. De equipe van Langerak heeft de wedstrijd van zichzelf verloren door onzuiver te spelen met te veel balverlies. Ook de absolute wil om te winnen was bij Nootdorp duidelijker zichtbaar dan bij Sliedrecht.