Oishi Fusion

Unieke online training bij 12Fly ter voorbereiding op voortgezet onderwijs

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT – Het is deze week precies tien jaar geleden dat gedragsspecialist Jolanda Verboom uit Alblasserdam besloot te starten met haar bedrijf 12Fly om kinderen met leer- en gedragsproblemen in Alblasserdam en omgeving te gaan helpen. Sinds september 2019 is deze praktijk ook in Sliedrecht gevestigd aan de Thorbeckelaan 15.

In de afgelopen jaren heeft Jolanda Verboom veel kinderen kunnen helpen bij bijvoorbeeld het leren leren, het  omgaan met faalangst en het voorbereiden voor de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Om nog meer kinderen te kunnen helpen heeft ze een online training ontwikkeld om kinderen met praktische modules te begeleiden richting het voortgezet onderwijs. (Foto Cees v.d. Wal)

De vraag naar specialistische hulp van 12Fly is de afgelopen jaren steeds verder toegenomen. Inmiddels heeft Verboom twee medewerkers toegevoegd aan haar team die de kinderen ook begeleiden.

Methode
Tijdens haar opleiding tot gedragsspecialist, had Jolanda als afstudeerproject het preventieplan ‘We 12 Fly’ bedacht, een methode om de jeugd zo soepel mogelijk over te laten gaan van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.  Deze unieke methode heeft zij succesvol lokaal op verschillende scholen in Alblasserdam, Molenlanden en Sliedrecht al uitgevoerd.

Basispakket
Afgelopen zomer is 12Fly, mede door alle maatregelen rondom het coronavirus, begonnen met een online training, die gebaseerd is op bovenstaande methode. De training wordt in drie vormen aangeboden. Bij elk pakket krijgen de kinderen een werkboek, een agenda, een pen, stiften en materiaal om te plannen. Het basispakket kost € 147,– en is volledig vanuit huis te volgen. De overige pakketten die afgenomen kunnen worden zijn aangevuld met begeleiding vanuit de praktijk.

Zelfvertrouwen
De trainingen zijn bedoeld voor kinderen die op school moeite hebben met taal, rekenen en begrijpend lezen of sociaal-emotioneel wat zwakker zijn en bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen of faalangst hebben. Maar is ook al heel erg succesvol gebleken bij kinderen die het gewoonweg heel spannend vinden wat hun te wachten staat wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan. De training heeft in het totaal dertien modules en kan in eigen tempo gevolgd worden. Met deze training hoopt het team van 12Fly de kinderen meer zelfvertrouwen te geven in de overgang naar het voortgezet onderwijs.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld