Uitslaande brand in bovenwoning; Bewoonster naar het ziekenhuis

SLIEDRECHT – In een portiekwoning (bovenwoning) aan de P.C. Hooftlaan is zaterdagavond 14 mei 2022 kort na half elf een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer riep kort na aankomst meer manschappen op voor hulp. Een bewoonster is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De bovenwoning brandde uit en is onbewoonbaar. In de onderwoning zag een bewoonster (59) in de spiegeling van een auto voor haar deur de vlammen. Ze pakte meteen haar hondjes op en vluchtte het huis uit. De vrouw is later nagekeken door personeel van een ambulance. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De vrouw was in de woning op het moment van de brand. Het slachtoffer uit de bovenwoning was volgens de politie bij kennis, toen ze met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Niet duidelijk is of de vrouw rook heeft ingeademd en / of brandwonden heeft. Een opgeroepen traumahelikopter vanaf de militaire vliegbasis Volkel werd kort na het opstijgen richting Sliedrecht geannuleerd.

Onder controle
Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was het vuur snel onder controle. “Team Brand gaat samen met de politie verder onderzoek doen naar de oorzaak. Ook is het team Collegiale Ondersteuning opgeroepen voor de hulpverleners”, aldus de woordvoerder. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld