Twee Nederlandse kampioenen Synergos op NK trampoli

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – De springers van Synergos hebben zaterdag 23 juni 2018 twee gouden, vier zilveren en één bronzen medailles behaald op de Nederlandse Kampioenschappen Trampoline springen. Synergos had in de categorieën trampoline en de dubbele minitrampoline, 21 finale plaatsen weten te bemachtigen waarvan 15 op de dubbele minitrampoline en op de grote trampoline vijf individuele en één synchroon paar.

De winnende Synergos-ploeg. (Foto via Synergos)

In de finale moesten er eerst voorrondes worden gesprongen en de finalisten hiervan streden uiteindelijk om de eretitels. Na de voorronde begonnen de finalisten weer op 0 punten en dat gaf weer gelijke kansen voor alle springers.

Trampoline individueel
Op de trampoline is na een spannende en zenuwslopende wedstrijd, Katelyn Dodenbier eerste geworden en daarmee Nederlands Kampioen op de trampoline bij de junior dames D. Haar clubgenote Larysa Zabi behaalde een prachtige 2e plaats en in deze categorie eindigde Emanuela Brandwijk op een mooie 4e plaats. Bij de senior dames D heeft Desi van Son een zevende plaats behaald en was er een prachtige tweede plaats voor Lois de Jager in de categorie meisjes E die op 0,05 punt het hoogste podium miste.

Trampoline Synchroon
Het synchroonpaar Katelyn Dodenbier en Desi van Son, uitkomend in de categorie  junior/dames D, kwamen helaas niet verder dan een 9e plaats.

Dubbele minitrampoline
De 15 springers van Synergos streden in 6 categorieën om het eremetaal en daarbij werd 4 keer het podium behaald. De finalisten op de dubbele minitrampoline maakten er een zeer spannende wedstrijd van en was het veelal een gevecht op één tiende van een punt.

Pupillen
In de ochtenduren behaalde bij de pupillen meisjes Maresa de Jongh een mooie 5e plaats en moesten Fiene van der Aa en Britt Verboom genoegen nemen met een respectievelijke 8e en 9e plaats. Ramin Zabi behaalde bij de jongens een prachtige 4e plaats.

Dames
Desi van Son deed alles op het juiste moment goed en resulteerde in een fantastische zilveren medaille.

Jeugd Jongens
In de middag was het de beurt aan de jeugd jongens, en met een 4e plaats voor Gino van Loon en een 6e plaats Timo van Son hebben beide jongens een goede wedstrijd gesprongen.

Junior meisjes
In de categorie junior dames was een spannende strijd gaande en werden de zenuwen van de springsters zwaar beproefd. Wan-Ting Elkhuizen heeft zich naar een 3e plaats gesprongen en was er een respectievelijke 5e, 6e en 9e plaats voor Anique Bakker, Larysa Zabi en Danee Verbaan.

Jeugd meisjes
De laatste categorie op het NK trampoline waren de ogen gericht op de jeugd meisjes. Naast mooie en strakke oefeningen springen is de tactiek ook belangrijk en dat pakte heel goed uit voor de Synergos springsters. Lois de Jager sprong naar het goud en is daarmee Nederlands kampioene 2018 op de dubbele minitrampoline bij de jeugd meisjes. Met een tweede plaats voor Nienke van de Giessen en een gedeelde 4e plaats voor Nikita de Kock en Yalda Zabi, hebben de jeugdige springers van Synergos een fantastisch kampioenschap gesprongen. Met twee gouden, vier zilveren en een bronzen medaille was dit Nederlands kampioenschap het meest succesvolste editie voor de Sliedrechtse omnisportvereniging Synergos.