Turnsters van Synergos zetten goede resultaten voort

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – De turnsters van omnysportvereniging Synergos waren zaterdagavond 17 december 2022 actief tijdens de districtswedstrijden in Rotterdam. De meisjes uit Sliedrecht waren de laatsten, die aan de beurt waren. Ze komen uit in de middenbouw 4. 

De jonge turnsters van Synergos in de turnhal van het topsportcentrum in Rotterdam met v.l.n.r. Fen de Waard, Sophie Dieleman, Vere Toonen, Evie de Groot, Allina Zabi en Romy van Aken. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Bij deze wedstrijden turnen de meisjes in teamverband, maar krijgen ze ook individuele punten. Ze kunnen zich plaatsen voor zowel een teamfinale als een individuele finale. Tijdens deze wedstrijd deden er zestien turnsters mee

Verschil
Het team van Synergos bestond uit Evie de Groot, Sophie Dieleman, Romy van Aken, Fen de Waard, Vere Toonen en Allina Zabi. Dat team begon de wedstrijd op het onderdeel brug en zette de goede resultaten door op de rest van de onderdelen. Zij werden eerste als team met een verschil van acht punten op de nummer twee. Individueel behaalden de meisjes allemaal een plaats in de top acht.

Behaalde positie
Evie de Groot behaalde de achtste plaats met een vierde plaats op brug, Vere Toonen behaalde op de balk de tweede plaats en werd in de meerkamp zesde, Sophie Dieleman werd gedeeld derde en was op vloer de nummer vier en op brug nummer drie, Sophie deelde haar derde plaats met Romy van Aken, die op de vloer derde werd en op balk vierde. Allina Zabi werd derde op balk, tweede op de vloer en eerste op sprong. Daarmee behaalde zij de tweede plaats in de meerkamp.

Februari
Voor Fen de Waard was dit haar eerste wedstrijd. Zij turnde vorig seizoen nog in de onderbouw. Voor haar was dit een droomstart. Ze behaalde zowel op brug, balk als vloer de eerste plaats en pakte daarmee ook de eerste plaats in de meerkamp. De volgende wedstrijd van deze turnsters is zaterdag 11 februari 2023. Daarna wordt bekend wie en welke team een plaats in de finale krijgt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld