Turkse cursisten krijgen certificaat voor cursus digitale vaardigheden

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het niet spreken van de taal kan mensen eenzaam maken. Je taal kunnen spreken betekent vaak vooruitgang. Je kan je uiten op straat, in de winkel of bijvoorbeeld als je medische hulp nodig hebt. Sinds begin februari 2024 volgden twaalf mensen met een Turkse achtergrond in de moskee aan de P.C. Hooftlaan een cursus digitale vaardigheden in de Nederlandse taal. Dinsdagavond 25 juni 2024 kregen ze hun certificaat.

Hier staan negen van de twaalf cursisten op de foto met het behaalde certificaat. Ook de foto staan verder mensen die betrokken waren bij de intake, bibliotheek AanZet, de docent, een vertegenwoordiger van de gemeente Dordrecht en de directeur van Het Werkwoord. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Het was een praktisch gerichte cursus waarbij het vooral om het uiten in de Nederlandse taal ging (minder in het schrijven van woorden – red.), die werd gegeven door Abdullah Aziz Karraz. Het was de eerste keer dat hij de cursus gaf en de cursisten waren bijzonder tevreden. Hier krijgt hij bloemen van Emine Tokul, die de intake gesprekken deed en betrokken is bij de moskee. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Vijftien weken volgenden de cursisten lessen van telkens twee uur over bijvoorbeeld hoe omgaan op een laptop of telefoon met e-mail, Whatsapp tot het doen van bestellingen online. Ze leerden technische termen, uitspraken in de Nederlandse taal. Omdat het wisselend was hoe het niveau van de kandidaten was, werd op de eerste les een nulmeting gedaan. Noodzakelijk om te weten wat iemand kan en wat de progressie is. De groei ging samen met het aanwezig zijn op de lessen. 

Tekst gaat verder onder foto.

Certificaat
Het werd een feestelijke avond. Certificaten gingen naar Murat Guclu, Rahmi Kara, Ilknur Gursoy, Fatmagul Emanet, Sibel Kara, Saliha Tuzcu, Songul Emanet, Aysen Anik, Ugur Yildiz, Hanife Gursoy, Ayfer Emanet en Mehmet Dinc (imam). De laatste drie konden dinsdagavond door omstandigheden niet aanwezig zijn.

Vervolg in bibliotheek
De bibliotheek AanZet wees de cursisten op de verschillende cursussen aan Scheldelaan 1, waar je je woordenschat kunt uitbreiden door deel te nemen aan verschillen de cursussen en adviseerde om eens contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. 

2 gedachten over “Turkse cursisten krijgen certificaat voor cursus digitale vaardigheden”

  1. Hallo Donna,
    We geven online cursussen Turks. Begin september starten de cursussen weer. Mocht je belangstelling hebben dan kun je contact opnemen met ons. Pekdemir Talen. 0644040488

Plaats een reactie

*=Verplicht veld