‘Tropical’ Living Statues and Art Festival trekt ook dit jaar veel bezoekers

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Wie had deze hoge temperatuur nog verwacht in september? Met warm weer vond zaterdag 9 september 2023 voor de zesde keer het Living Statues and Art Festival plaats. Niet alleen – zoals gebruikelijk – op de winkelpromenade Kerkbuurt, maar dit jaar ook in de Jacob Catsstraat en op het Burgemeester Winklerplein. Ruim zestig levende beelden deinsden niet terug voor de hitte en maakten er een festijn van.

Naast tientallen levende beelden viel ook de aanwezigheid van ‘Aagje’ – een nieuwe creatie van Peter de Borst – in de smaak bij het publiek. Hier staat Aagje (rechts op de foto) in de buurt van ‘De Rokkenjager’. Aagje bracht hilariteit en zorgde in de buurt van verschillende beelden voor veel interactie met de bezoekers. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

De levende beelden namen wat vaker dan gebruikelijk een korte pauze, begrijpelijk door de drukkende hitte. Zij konden niet op alle plaatsen in de schaduw staan. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Voor de winkel De Lichtzaak was een waterdrinkpunt, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Op het Merwedeplein zorgden verschillende orkesten van muziekvereniging Crescendo voor een muzikale omlijsting.

2 gedachten over “‘Tropical’ Living Statues and Art Festival trekt ook dit jaar veel bezoekers”

  1. Er was van te voren aangekondigd dat de Kerkbuurt op 9 september verboden was te fietsen, maar helaas denken er altijd mensen dat dit niet voor hun geldt. Ik heb meerdere malen mensen gevraagd af te stappen, helaas met wisselend succes.

  2. Was inderdaad een mooie dag geweldige deelnemers die als standbeeld hun naam waar maakte ,en waar het wandelend en stilstaand publiek van kon genieten alleen jammer dat er regelmatig iemand met de fiets er toch doorheen fietste,toch even een aandachtspuntje

Plaats een reactie

*=Verplicht veld