Top2000-Kerkdienst afgesloten met Supertramp

SLIEDRECHT – In de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat is een speciale Top2000-kerkdienst gehouden. De dienst o.l.v. ds. Joost Schelling begon zondag 27 december 2015 om 17.00 uur en duurde anderhalf uur. 

Er was veel belangstelling voor de bijzondere kerkdienst. (Foto Anton van Rees)

De kerkdienst werd gevuld met de mooie en sprekende nummers uit de Top2000. ‘Clocks’ van Coldplay, ‘Fragile’ van Sting, ‘Sweet child of mine’ van Guns and Roses, ‘Love you more’ van Rancoon, ‘Imagine’ van John Lennon en ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij klinken door het kerkgebouw. Schelling sprak tussen de muziek door verbindende teksten uit. Na ‘Give a little bit’ van Supertramp klonk er applaus. “Het was net zo druk als het met kerst was. We horen graag hoe u het vond. Positief of negatief”, aldus ds. Schelling. Na afloop was er voor de bezoekers een hapje en een drankje in de hal van het kerkgebouw. Met ‘Calm after te storm’ bekend van Ilse de Lange werd de dienst geëindigd, waarna opnieuw werd geklapt.

Emoties
Er is volgens Schelling zoveel (pop)muziek die je kan raken en ontroeren. Voor de dienst zei hij er dit over: “Juist in de de roerige tijd waarin we leven, kunnen popliedjes drager worden van een collectief gevoel. Maar popmuziek kan ook de drager zijn van jouw emoties (bang, blij, boos, verdrietig). Nummers uit de Top2000 waar je mee begraven wil worden, of die je zou willen draaien bij je huwelijk, doop, of zomaar omdat het je kippenvel bezorgt. kunnen symbool staan voor de seizoenen van het jaar, seizoenen van het leven. Soms trekken al deze stemmingen binnen 24 uur aan je voorbij. Of om het woorden van Crowded House te zeggen ‘Four seasons in one day.” Terwijl de dienst al was afgelopen klonken nog steeds populaire klanken over de kerkradio, zoals ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene. De Giessenburgse band Acoustic D-votion, die de begeleiding deed gedurende de dienst, speelde na afloop nog enkele nummers. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld