Toekomst van raadhuis wordt weer actueel

SLIEDRECHT – Wordt het zo houden, verbouwen of verkopen? De toekomstige bestemming van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein lijkt binnenkort weer actueel te worden. Dat blijkt uit het overzicht ‘Stand van zaken openstaande Toezeggingen’, die de gemeente Sliedrecht vrijdag 26 april 2019 bekend heeft gemaakt. 

Van weinig gemeentelijke panden ligt de toekomstige bestemming gevoelig bij een aantal inwoners. Het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein is daarin de uitzondering. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het College van B & W schrijft: “Een College Informatiebrief (CIb) is in voorbereiding en komt in mei 2019 naar de raad.” Daarmee komt het college een belofte aan de gemeenteraad na, namelijk: ‘Het college komt binnen een jaar met het resultaat onderzoek toekomst raadhuis.’

Raad
In de discussie rond de toekomst van het raadhuis speelt onder meer de toekomstige vergaderlocatie van de gemeenteraad met alle moderne voorzieningen. Ook zijn in het raadhuis de fractiekamers van de politieke partijen ondergebracht, maar ook wordt verhuurd aan derden.

1 gedachte over “Toekomst van raadhuis wordt weer actueel”

  1. Kunnen we niet beter de bovenste verdieping van het gemeente kantoor in zijn geheel verhuizen naar het oude raadhuis en die verdieping verhuren aan derden.
    Dit zou m.i. de uitstraling van het oude raadhuis en de gemeenteraad veel meer tot zijn recht komen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld