Timzingt trekt volle Maranathakerk tijdens ‘Zeven Dagen Feest’

SLIEDRECHT – Timzingt (Tim van Wijngaarden) stond donderdagavond 23 september 2021 met een voorstelling in de Maranathakerk aan de Lijsterweg. De man van liedjescabaret en kleinkunst kwam in het kader van het ‘Zeven Dagen Feest’ van de Hervormde Gemeente Sliedrecht naar Sliedrecht. Er zijn deze week verschillende kerkelijke activiteiten. 

Hij schrijft, componeert en voert uit voor een select gezelschap tot grote (theater)zalen met honderden mensen. Tim begeleidt zichzelf op piano, gitaar en ukelele en wordt soms bijgestaan door andere muzikanten. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er waren zo’n 125 mensen op de voorstelling afgekomen. Luchtig cabaret met liedjes tussendoor, kleinkunst van hoog gehalte. Een beweeglijke kerel met uitbundige mimiek. Gewoon anderhalf uur lekker lachen. Aan het einde van zijn uitvoering kreeg hij een staande ovatie. Na afloop was er gelegenheid om CD’s en DVD’s te kopen.

Geloof en kerk
Timzingt en speelt over (bijna) alles wat leven heet. En in het bijzonder over thema’s zoals: geloof en kerk (zelf opgegroeid in de biblebelt – red.), onderwijs en opvoeding (hij is zelf parttime docent – red.), liefde en relaties. Vanwege de grote belangstelling was het cabaretprogramma met liedjes ook te volgen via een livestream. Zijn tour ‘Timzingt Verloren Vaders’ krijgt een vervolg in het voorjaar van 2022.

Hieronder één van de liedjes van Timzingt: ‘Giessenburg’, waar hij is opgegroeid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld