Tientallen nemen kijkje bij open huis VluchtelingenWerk

SLIEDRECHT – Kort na de start zaterdag 8 oktober 2016 namen tientallen belangstellenden de moeite om een kijkje te nemen bij VluchtelingenWerk in Sliedrecht. Het open huis was ook een klein beetje een afscheid van Sliedrecht, want per 1 januari 2017 stopt de gemeente Sliedrecht de samenwerking. 

Er was voor iedereen een versnapering en een kopje koffie of thee. Wie wegging, kreeg een kladblokje en een pen mee. Ook kon worden meegedaan met een prijsvraag. (Foto Sliedrecht24) 

Onder de belangstellenden ook raadsleden uit Sliedrecht en omliggende gemeenten. Ook vrijwilligers uit o.a. Hardinxveld-Giessendam waren aanwezig. Het open huis is tot 15.00 uur zaterdagmiddag in gebouw De Reling aan de Industrieweg.

Andere organisatie
De gemeente Sliedrecht stopt met ingang van 1 januari 2017 de samenwerking met de Stichting VluchtelingenWerk Zuid-Vleugel (VluchtelingenWerk ZuidWest). Organisatie Participe is de opvolger. Het (nog) niet bekend hoe één en ander in de overgang wordt geregeld, bleek zaterdag. Ook vrijwilligers weten nog niet of ze mee overgaan naar de Participe. Ze hebben grote moeite met hoe één en ander is gelopen. 

Interview met man uit Iran verwijderd, vanwege bedreigingen aan het adres van zijn familie in zijn thuisland. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld