Japans restaurant Oishi Fusion

Tientallen deelnemers melden zich voor SLTC-clinic en toernooi

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Zo’n veertig tennisliefhebbers hebben zich zaterdagmiddag 4 juli 2020 gemeld op het tenniscomplex van de Sliedrechtse Lawn Tennis Club (SLTC) aan de Sportlaan. Daar was de organisatie heel tevreden mee. Er werd een clinic en een toernooi georganiseerd voor zowel leden als niet-leden.

Drukte op het tennis SLTC ligt er goed bij. De banen nodigden uit om een balletje te komen slaan, want het weer was prima. Wie geen balletje speelde of meedeed aan de clinic kon wat drinken op het terras. (© Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De clinic werd gegeven door Gina Spek (31). Samen met haar zus Daisy (28) actief bij SLTC. Gina is vooral te zien op de baan, terwijl haar zus vooral in en rond de kantine is te vinden. De dames sloegen hun eerste ballen bij SLTC en maken zich sterk voor de club.

Tekst gaat verder onder tweet.

Zomerabonnement
In Sliedrecht is de belangstelling voor de tennissport beslist niet verdwenen. Zo’n zeventig mensen hebben zich al aangemeld voor het ‘zomerabonnement’. SLTC beschikt over een prima accommodatie, waar je heerlijk kan spelen en je conditie op peil kan houden. De vereniging biedt de mogelijkheid om in de maanden juni, juli en augustus onbeperkt van de tennis- padelbaan en beachtennis-beachvoetbalveld gebruik te maken. “Dat is enorm aangeslagen”, zegt voorzitter Wiek van Gelder zaterdagmiddag. Van Gelder: “Vorig jaar hadden we dertien aanmeldingen. Ik gokje erop dat het weleens zou kunnen verdubbelen. Maar het zijn er veel meer. Rond de zeventig!” Het abonnement kost € 60,– p.p.  Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar leden@sltc.nl De club neemt dan contact met je op om informatie te geven en het abonnement af te sluiten. 

Padelbaan
Tevens is er eventueel de mogelijkheid om enkele tennis- en/of padellessen te nemen bij een professionele tennis- en padelleraar. Daar zijn wel kosten aan verbonden. SLTC kan beslist nieuwe leden gebruiken. Van Gelder: “Ook voor de padelbaan is belangstelling. Bedrijven of organisaties huren hem bij ons voor een uur of anderhalf uur. Nu ook weer is deze in gebruik. Mensen tennissen er graag, in de tenniskooi.” Ook is er een mogelijkheid van beachtennis. De club praat nog altijd met de gemeente Sliedrecht over de financiën. Het gaat dan over de huurkosten van de sportaccomodaties versus de erfpacht. De vereniging zit ook in de maag met hoge bomen pal aan de tennisbanen, die voor overlast zorgen en waar SLTC graag met de gemeente Sliedrecht nu toch eens afspraken over wil maken.

Tennislessen
SLTC wil ook graag vooruitkijken. Naar weer lekker ontspannen tennissen en evenementen organiseren binnen de nu geldende coronaregels. Er worden nieuwe leden gezocht en zij kunnen zich dan ook aanmelden voor tennislessen van Gina Spek (Prestige Tennis Academy – PTA), dochter van wijlen oud-voorzitter Lucien Spek. Zelfs als voor de kinderen een oppas nodig is, kan er een mouw aan gepast worden. Voor tennislessen kan je een e-mail sturen naar: sltc.pta@gmail.com Een 2-jarig lidmaatschap bij SLTC kost nu € 225,– p.p., dat is minder dan € 10,– per maand!

Gratis inloopdag
Voor wie nog twijfelt. SLTC organiseert zaterdag 18 juli 2020 een gratis inloopdag op het tenniscomplex aan de Sportlaan 11. Tennis- en beachtennis is er van 13.00 – 16.00 uur onder leiding van Gina Spek (PTA) en Joeri Ertner (Beachtennisschool Vincente)

1 gedachte over “Tientallen deelnemers melden zich voor SLTC-clinic en toernooi”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld