Tien jaar Repair Café; veel spullen kregen afgelopen jaren ’tweede leven’

SLIEDRECHT – Tien jaar zijn vrijwilligers van het lokale Repair Café actief en dat wordt zaterdag 6 april 2024 gevierd. Inmiddels zijn er zo’n duizend apparaten en kledingstukken hersteld, zodat ze weer functioneren of kunnen worden gedragen / gebruikt. Op deze wijze werd voorkomen dat er een nieuwe moest worden aangeschaft.

Soms zijn de reparaties simpeler dan je denkt en is enkel binnenlopen voldoende voor een apparaat om spontaan weer te werken of hoef je enkel iemand te wijzen op de juiste knop om het apparaat te starten. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Zoals de grasmaaier, een klok met grote emotionele waarde, een waardevolle cd die ‘werd bevrijd’ uit de speler waardoor belangrijke muziek weer geluisterd kan worden of de knuffel die na een reparatie ook troost en vreugde kon geven aan de volgende generatie.

Milieu
Steeds meer mensen weten het Repair Café te vinden. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur geopend is in Bibliotheek AanZet aan Scheldelaan 1. Door het te (laten) repareren spaar je kosten voor nieuwe spullen uit en lever je een positieve bijdrage aan het milieu.

1 gedachte over “Tien jaar Repair Café; veel spullen kregen afgelopen jaren ’tweede leven’”

  1. In 2014 voerden we campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met de club van de SGP-ChristenUnie bezochten we het eerste Repaircafé, toen nog in De Reling. Cees Paas repareerde er een Senseoapparaat. In de loop van de jaren regelmatig een bezoekje gebracht aan het Repaircafé. Een hele mooie groep mensen die hopen spullen te repareren en op die manier meewerken dat spullen langer gebruikt worden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld