This is Beethoven en Spacebuzz op Baggerfestival 2023

SLIEDRECHT – Over twee maanden is de veertiende editie van het Baggerfestival, van donderdag 22 t/m zondag 25 juni 2023. De eerste programmaonderdelen maakt de organisatie dinsdag 25 april 2023 bekend. Publiekslieveling This is Beethoven is weer van de partij. Voor de SpaceBuzz wordt het de primeur op het tweejaarlijkse festival.

Vanzelfsprekend valt er op het Baggerfestival ook weer veel muziek en entertainment te beleven. Op zaterdagavond komt This is Beethoven, een geweldige coverband die al drie Baggerfestival-edities muzikaal vuurwerk heeft afgeleverd. Op veler verzoek zijn ze weer terug. (Archieffoto Peter Verheijen)

Het Baggerfestival trapt op donderdag 22 juni 2023 traditioneel af met het symposium, dat in het teken staat van de maritieme energietransitie. Donderdag en vrijdag is het scholenprogramma. Vanaf vrijdagmiddag zijn de schepen in de haven en het gebied er omheen te bezoeken. Zaterdag wordt dit aangevuld met de Baggerbraderie en de obstacle run. Vrijdagavond, zaterdagmiddag én zaterdagavond is er weer een spectaculair muziek- en entertainmentprogramma op en rond het Dr. Langeveldplein. Zondag 25 juni 2023 wordt afgesloten met een oecumenische viering in de open lucht op het Dr. Langeveldplein. “We gaan er weer een prachtig festival voor heel Sliedrecht van maken”, licht voorzitter Adrie Stuij van stichting Baggerfestival toe, “Van jong tot oud. Er is voor iedereen veel te beleven. Muziek, entertainment, sport, shoppen, educatie, eten en drinken. Deze editie zetten we extra in om jongeren te enthousiasmeren voor werk en opleiding in de maritieme techniek, waterbouw, bouw en infra. Ook in Sliedrecht hebben deze sectoren te kampen met de krappe arbeidsmarkt. Extra promotie is daarom zeer welkom.”

Tekst gaat verder onder foto.

De Spacebuzz komt opnieuw naar Sliedrecht.

Indrukwekkend
Onderdeel daarvan is de aanwezigheid van de SpaceBuzz. Dit is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste virtual reality en augmented reality technologieën. Aan boord reizen kinderen naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut. “Bijzonder indrukwekkend”, aldus Stuij, “Een missie met de SpaceBuzz voelt levensecht.” Op donderdag en vrijdag gaan alle groepen 7 van de Sliedrechtse basisscholen op missie met de SpaceBuzz. Op zaterdag is ‘ie vrij toegankelijk voor iedereen. Ook aanwezig is het I-lab. Met een uitgebreid arsenaal aan robots en de nieuwste technologie laten zij jongeren zien hoe leuk en interessant het is om in de zorg, de maakindustrie, de bouw en de groenblauwe sector te werken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld