Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Thema-workshop mandalatekenen in bibliotheek

SLIEDRECHT – In de bibliotheek AanZet wordt donderdag 15 september 2016 een workshop mandalatekenen gegeven. Het thema is herfst. De workshop is van 14.00-16.00 uur. 

Met dit seizoen in het vooruitzicht worden veel mensen al somber vanwege de regen, wind en grauwe dagen die het met zich mee brengt, maar er zijn ook de prachtige kleuren van de afstervende bladeren aan de bomen. Dit alles kan je verwerken in een geometrische mandala.

Het woord mandala komt uit het Sanskriet (een oude Indiase taal-red.) en betekent magische cirkel. Ook betekent het veilige ruimte. Binnen deze ruimte kunnen wij onszelf vrij bewegen. Zie de cirkelrand als een hulpmiddel om je eigen binnenwereld te onderzoeken. Zo kan de mandala voor de maker van grote waarde zijn bij de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid. 

Meditatieve en intuïtieve manier
Bij het tekenen van een mandala gaat het erom je eigen kleine cirkel in overeenstemming te brengen met de grote universele wereld en zo jezelf te kunnen evenaren, je bewust te worden. Je leven te leven in harmonie met jezelf en met het hele grote geheel. Je hoeft geen tekentalent te hebben om een mandala te kunnen maken. Door het tekenen van mandala’s kun je inzicht krijgen in de alledaagse beperkingen die we onszelf opleggen, zien we patronen waarin we ons steeds begeven en kun je op een meditatieve en intuïtieve manier aan de slag om jezelf opnieuw richting te geven. Maar bovenal heeft het tekenen van mandala’s een ontspannende uitwerking. Er wordt geen waardeoordeel aan gegeven. 

Aanmelden
Wie wil meedoen aan de workshop, moet zich opgeven. Aanmelden kan aan de balie in de bibliotheek, Scheldelaan 1, kosten p.p. € 12,50 incl. materiaal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld