Testkeuken voor nieuw folie als duurzaam verpakkingsmateriaal

SLIEDRECHT – In de keuken van Overslydrecht is een proef gedaan met een nieuw soort biologisch afbreekbaar folie. Het folie is vervaardigd uit boomschors en kan worden gebruikt om maaltijdboxen te sealen. 

Dat werd meteen in de praktijk getest door de boxen van maaltijdenservice Waardeburgh MaaltijdThuis af te dekken met het nieuwe folie. (Foto Stichting Waardeburgh)

Al sinds de start van Waardeburgh MaaltijdThuis worden de maaltijden verpakt in biologisch afbreekbare maaltijdboxen van Pacovis, die worden geleverd door Natureko. Het folie dat daarbij gebruikt wordt voor het sealen, is gemaakt van suikerrietpulp. Ook dat is biologisch afbreekbaar, maar heeft als eigenschap dat het niet volledig transparant is. Het folie van boomschors is dat wel en dat maakt het product bijzonder.

Drie keer per week
Waardeburgh MaaltijdThuis is de maaltijdenservice van Stichting Welzijn Sliedrecht (SWS) en zorgorganisatie Waardeburgh. De maaltijdenservice is vooral bedoeld voor senioren en andere inwoners van Sliedrecht die om welke reden dan ook niet in staat zijn om te koken. Drie keer per week worden koelverse, gezonde maaltijden bereid in de keuken van Overslydrecht en bij deelnemers thuis bezorgd. 

1 gedachte over “Testkeuken voor nieuw folie als duurzaam verpakkingsmateriaal”

  1. De samenwerking tussen Waardeburgh en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht op dit gebied is al bijzonder, maar nog mooier wordt het als ook duurzaamheid erbij betrokken wordt. Compliment en ga zo door. Veel inwoners van ons dorp zijn heel blij met de maaltijd service, die door de gemeente Sliedrecht en veel vrijwilligers mede mogelijk wordt gemaakt, ook in Corona tijd. Mee-eten? Bel SWS in het Bonkelaarhuis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld